Du skal nyde, før du kan yde

I ”Faderens nådige hjerte” dykker Peter Tingaard ned i et emne, som alle kristne kan lære af. Gennem hans egne historier og hovedpersoner i Bibelen fremfører han en overbevisende sag for vores behov for at hvile i Guds nåde inden vi prøver at udføre Guds plan.

Bogen er den tredje udgivelse af Tingaard,som jeg har anmeldt. Jeg må indrømme, at jeg holder meget af, hvad han udgiver. Som altid skriver han om et meget aktuelt emne med et nyt og spændende perspektiv. Han fremhæver flere pointer ved nåden i den her bog, som jeg ikke har læst eller hørt om før.

Mange prædikener handler om nåde, men vi har svært ved leve det ud i livet. I praksis lever vi som om vi skal fortjene Guds velsignelser. Mange kristner prøver at leve op til Guds forventninger ved at fylde deres hoveder med flere prædikener og selvhjælpsprogrammer. Resultatet er, at vi lever for meget i hovedet og for lidt i hjertet. Som Tingaard forklarer det, kommer sand forvandling, når vi modtager Guds nåde i hjertet, og derfor er det, vi har mest brug for, er tid sammen med Gud..

Jeg er enig med ham i, at Guds kærlighed ikke er baseret på vores opførsel, men jeg må indrømme, at jeg kan ikke lide, når han prøver at forklare emnet for meget teologisk. På den anden side kunne jeg godt relatere til hans eksempler og tanker om lav selvværd. Jeg syntes også, at Tingaards beskrivelse af Jesu skrøbelighed fra hans fødsel til hans barndom var ny og berigende.

”Faderens nådige hjerte” tegner et rigt billede af nåde, som jeg tror alle kristne kan lære af. Jeg kommer helt sikkert til at huske flere pointer fra hans bog og anvende dem fremover.

Peter Tinggaaard: Faderens nådige hjerte
248 sider 150 kr. • Udgivet på eget forlag