Kære ægtemand, undgå disse 10 ting som din kone hader…

Din kone ønsker ikke at skulle kæmpe for din opmærksomhed. Derimod bliver hun glad, hvis du overrasker hende med en date.

1. Når du straks går
i gang med at ‘fikse’ noget
Det er svært at lytte til et problem uden straks at ville fikse det. Men det er vigtigt, at du tager dig tid til at lytte til din kone og røre ved hende, så hun ved, at du er der. Når hun så har fortalt det hele, må du give udtryk for, at du forstår hende.
Denne slags kommunikation med din kone vil gøre godt og hjælpe hende til at være åben for dine løsninger. Din kone skal altid være sikker på, at du har lyttet, at du har omsorg for hende og at du føler med hende i det, der er svært, før du prøver at fixe det for hende.
Din vilje til at fikse problemet straks er god nok – men husk, at din kone har behov for at blive hørt og føle sig elsket.

2. Når du mangler balance
mellem hobby og privatliv
Vi har alle behov for at stresse af eller være os selv efter en travl dag på jobbet. Og der er intet galt med en hobby – men en hobby kan blive usund for ethvert forhold, hvis den begynder at æde alt for meget af ens tid.
Det at spille videospil eller golf hele lørdagen, hver lørdag, er nok ikke den bedste måde at bruge fritiden på. Det samme gælder, hvis du dumper ned i sofaen og ser TV, så snart du kommer hjem hver eneste dag. Det er heller ikke en god måde at bruge sin tid på.
Hvis du har fundet en god hobby, som du selv nyder, må du sikre dig, at den ikke kommer til at belaste forholdet til din ægtefælle eller børnene. Find en sund balance og lad familien komme i første række.

3. At skulle bede
dig om en kompliment
Ind imellem skal en pige bare høre, at hun er smuk. Verden er hård ved os, og vi er tit vore egne værste kritikere. En kompliment om morgenen kan give din kone ny energi til resten af dagen.
Hvis vi ikke får komplimenter, vil vi tit bede om dem. Hvis vi spørger, om vi ser godt ud, er det på tide at komme i gang.
Hvis du som ægtemand hver dag frivilligt overøser din kone med komplimenter, vil hun aldrig have behov for at bede om dem.

4. At du tager stress med hjem
Vi ved det godt – både arbejdet og livet som sådan kan stresse os. Det føler vi alle sammen. Du kommer hjem fra en frustrerende og presset dag og vil gerne stresse af, men det ender med, at du bærer stressen med dig hele aftenen.
Sandsynligvis har din kone ikke set dig siden morgenmaden, og hun har glædet sig til at tilbringe tid sammen med dig. Måske har hun også haft en stresset dag. Prøv at efterlade din stress uden for døren. Det er ok at tale om det, og din kone vil sikkert også gerne lytte, men derefter må du lade det ligge og nyde din tid hjemme.
Lad ikke din dårlige dag gå ud over din familie, så I går glip af det, der skulle være den bedste tid på dagen.

5. At skulle kæmpe
for din opmærksomhed
Arbejde, børn, venner, familie, hobbies og selv kæledyr kræver din opmærksomhed! Men rækkefølgen burde være: Gud, din hustru, børnene – og så det, der er vigtigst for dig.
Gud skal altid have førstepladsen. Næst efter ham må du prioritere din kone. Jeg ved, at det strider mod den gængse opfattelse, men det er sandheden.
Det er ikke godt, hvis din kone skal kæmpe for at få din opmærksomhed. Hun skal ikke være nødt til at bede om at få kvalitetstid sammen med dig.
Overrask hende med en date! Eller lav selv mad til hende derhjemme.
Sæt tid af til at være sammen med hende hver eneste dag. Hun må aldrig tvivle på, at hun er din øjesten!

6. Når du ikke deler
dine tanker og følelser
Det virker ikke, hvis du prøver at spille “rigtig mand” overfor din kone. Det dur heller ikke at forsøge at lægge låg på sine følelser.
Din kone vil gerne kende de allerdybeste lag af dit sind. Når du lukker hende ude og spiller stærk omkring dine følelser, vil det bare skade jeres forhold.
Ægteskab kræver åben kommunikation og viljen til at dele. Hvis du arbejder lidt på det, kan du opleve at finde et trygt sted hos din kone.
Hvis du har svært ved at være åben overfor hende, kan du begynde med at sige det.

7. At følge sig holdt udenfor
I er ikke to singler, men en enhed, der skal samarbejde i harmoni. Det betyder, at du i alle beslutninger skal samarbejde med din ægtefælle. Selv om en ting virker ubetydelig, må du inddrage din kone i beslutningerne. Vær et rigtigt team.
Din kone kan ikke lide at være en, du bare fortæller om dine beslutninger, når de er taget. Hun vil gerne samarbejde, når det gælder omsorgen for familien.
I sidste ende er manden den ansvarlige, men I må arbejde sammen i harmoni for at skabe et sundt hjem.

8. At blive sammenlignet
med andre kvinder
Kvinder kæmper måske allermest med sammenligninger. De er allerede hårde ved sig selv, sammenligner deres krop, familier, evner og meget andet med andre kvinder.
Pas på at du ikke bærer ved til det bål.
Selv hvis du måske bare siger om din nabos kone, at hun klarer det utrolige, kan det være for meget. Eller det at fortælle din kone, at din medarbejders kone altid smører hans madpakke for ham. Eller at din tidligere kæreste eller en god ven plejede at gøre noget, du satte pris på.
Jeg har hørt pastor Mark Driscoll sige, at ”din kone er dit skønhedsideal”. Jeg vil gerne tilføje, at hun også er din standard som kristen kvinde.
Pris dig lykkelig for alt det, hun gør for dig og din familie – og sig det højt!


Artiklen fortsætter efter annoncen:



9. Forventinger om at hun
alene klarer alt i hjemmet
Din kone er ikke eneansvarlig for jeres hjem. Medmindre hun ligefrem ønsker at være det, men det tvivler jeg meget på!
Jeg ved, at du er træt, når du kommer hjem fra arbejde, men det er hun også. Hvis hun laver maden, kan du tilbyde at rydde op bagefter. Hvis hun lige har gjort rent i køkkenet, kan du gribe støvsugeren og gå i gang i stuen. Hvis hun har fået børnene af sted om morgenen, kan du tage initiativ til at lægge dem i seng.
Husk, at I er et team, så I hjælper hinanden.

10. At være familiens
åndelige leder
En kvinde ønsker ikke at være åndelig leder af familien – og hvis hun gør det, er der noget, som ikke stemmer. En mand skal være præst i sin familie. Han må have omsorg for, at både hans hustru og børn lever Gud nær.
Brug tid på at læse i Bibelen, bede – både alene og sammen med din familie – og vær et godt eksempel. Det er det vigtigste, du kan gøre for din familie.

Brittany Rust er forfatter, foredragsholder og med i ledelsen af Red Rocks Church i Denver, Colorado.
Brittany er gift med Ryan og skriver hjemmesiden brittanyrust.com, som har links til kristen undervisning og lidt om udelivet i Rocky Mountains, hvor parret bor.


Artiklen fortsætter efter annoncen: