Tak for god avis!

Annelise Jørgensen
Lærkevej 4,
6880 Tarm

Tak for den gode avis, som jeg glæder mig til hver uge. Iben Tranholms klumme og Henri Nissens ”lederspalte” er altid så aktuelle , så vise og modige, og altid sandheden tro i kærlighed. I sætter ofte ord på det, vi andre går og tænker og ikke ved, hvordan vi skal få sagt. Det er helt tydeligt, at I har fingeren på pulsen og samtidig er ledt af Helligånden. Så ofte har jeg villet skrive og takke.
Men artiklen om ”lydstyrke eller ånd” må jeg bare sige så mange gange tak for. Endelig blev det sagt og dokumenteret.

Jeg kender så mange over 50, der er holdt op med at komme i deres kirke, fordi de ikke kan tåle lydniveauet, og jeg har selv testet det flere gange. Det er sundhedsskadeligt. Jeg tror, at djævelen er ude på at stjæle netop lovsangen til Gud.

Selv om jeg så gerne ville have været til Awake, så turde jeg ikke af frygt for lydniveauet.
Jeg kommer heller ikke til Mariager Sommercamp mere, for der er også mega høj musik og mange projektører og lysshow, der kører rundt i rummet, hvilket også er meget generende for os ”særlig sensitive”.

Hvis kirken skal rumme alle, så skal alle også kunne holde ud at være der. Vi har handicap-døre og toiletter, men hvad med os med en lydfølsomhed, der gør, at vi kan mærke, når det er skadeligt – må vi ikke komme i kirke mere?

Det gi’r da ikke mening at udlevere høreværn til gudstjenesterne. ”Vær stille og kend at jeg er Gud.
Der er talt om dette de sidste 12 år, men pludselig indser jeg, at det jo ikke er lovsangerne, der er noget galt med, men teknikerne, der skruer på lyden.
Jeg kan kun sige amen, amen og amen til de 6 punkter, samt at lydstyrke og lysshow ikke kan erstatte Guds Hellige Ånds nærvær.

Nu må der simpelthen skrues ned for lyden, så vi med følsomme ører igen kan komme i kirkerne og høre Guds Helligeånd .
Mange kærlige hilsner til jer alle på den gode åndsfyldte avis.