Tidl. politimand fortæller om livet med Quo Vadis i Kolding

Christa og Johannes Søndergaard er nu begge 75 år og bor i Vonsild syd for Kolding, hvor de fortæller deres naboer om, hvad Gud kan gøre.

Johs. Søndergaard er nu 75 år og bor i Vonsild. Men fra 1963-89 var han politimand i Kolding. Her mødte han mange mennesker i store problemer, fx narkomaner, prostituerede, alkoholikere, kriminelle.

I 17 år var han tilsynsførende for Kriminalforsorgen. Men i 1972 begyndte Johannes og hans kone Christa også at tage imod folk med problemer i deres hjem. Gennem forbøn, kærlighed og en fast hånd lykkedes det faktisk at hjælpe en del.

På et tidspunkt havde de 11 mennesker boende. Derfor oprettede de sammen med nogle venner et bofællesskab i Læssøegade 6. De kaldte det Quo Vadis – som betyder Hvor går du hen? I de ca. 30 år, bofællesskabet fungerede, lykkedes det at hjælpe ca. 80 mennesker ud af afhængighed og til et bedre liv. En af dem, en tidligere prostitueret ringede efter 35 år til parret og fortalte, at det stadig gik godt. Hun var stoffri og havde en vellykket familie.

Johannes tror stadig på, at bøn til Gud kan forandre mislykkede menneskers liv. Mandag den 8. maj kl. 19 fortæller han i Café Morgenstjernen i Christiansfeld om Quo Vadis. Johannes og Christa er også til rådighed for samtaler bagefter.