Forfatter fortæller om, når psykisk sygdom er åndelig

Mark Bradford viser sine sygejournaler m.m. fra indlæggelse på psykiatriske afdelinger. Behandlingen gavnede kun lidt, fordi man ikke forstod, at der var tale om et åndeligt problem.

Efterskolelærer Mark Bradford, Tommerup, eksperimenterede som ung nogle få gange med LSD og ”magiske svampe”. Derved fik han, hvad psykiaterne kalder en psykose. Han forsøgte flere gange at springe ud fra et tag.

Behandlingen på psykiatriske afdelinger hjalp ikke, for Mark kunne ikke fortælle, hvorfor han gjorde de mærkelige ting. Han sagde bare, at han havde lyst til det. Men sandheden var, at han var kommet under indflydelse af en dæmonisk skikkelse, som forfulgte ham og pressede ham til at springe ud for at opnå ”større indsigt”.

Mark har nu skrevet en bog om sin sygdom og om, hvordan han igen blev rask. Han håber, den kan hjælpe andre psykisk syge og deres pårørende. Bogen ”Mark, er du OK?” anbefales af både en psykiateren Birthe Linde og psykologen Mette Højvig.
Mark præsenterer bogen og sin historie ved et offentligt møde på Cafe Morgenstjernen, Jernbanegade 1, Christiansfeld, tirsdag den 6. juni kl. 19.