Kristen kunstner 85 år

Kurt Ruhnau fik i 1963 særlig tilladelse til at kopiere maleren Tiepolo den Yngres store nadvermaleri fra 1700-tallet. I 1984 vandt Kurt Ruhnau en udsmyknings-konkurrence, så en ny 4m2 stor udgave af ”Den sidste nadver” hænger nu i Solvang Kirke på Amager. Foto: Morten Friis
Er fotograferet af Morten Friis.

I 10 år har Kurt Ruhnau og hustruen Annelise – der tilsammen er 165 år – haft et sjælesorgshjem i Torpe i Sydsjælland. 

Kunstneren Kurt Ruhnau fyldte 16. juni 85 år.

Kurt Ruhnau blev først uddannet som litograf og fotograf, før han startede med modellering på Frederiksberg Tekniske Skole. Her var han elev hos professor Luchow-Nielsen, som har udført H.C. Andersen-statuen i København.

Herefter gik Kurt Ruhnau på forskolen til Akademiet på Glyptoteket hos Askov Jensen i 2 år og lærte mere om tegnekunsten på Statens Croquis Skole i Nyhavn.

Den sidste nadver

Kurt Ruhau har bl.a. malet det maleri af den sidste nadver, som findes i Solvang Kirke på Amager. Motivet er maleren Tiepolo den Yngres store nadverstykke, hvor Jesus indstifter nadveren for sine 12 disciple. Kurt Ruhnau fik i 1963 særlig tilladelse til at kopiere Tiepolos maleri på Statens Museum.

Hustruen Annelise Ruhnau, der er læreruddannet, fyldte 80 år den 12. maj. Hun var i 9 år rejsesekretær på Sjælland for Sudanmissionen (i dag Mission Afrika).

Kurt Ruhnau blev som feriedreng inspireret af en kunstmaler og begyndte at male allerede som 14-årig.
Troshjem i Torpe

Ruhnaus boede oprindeligt i Glostrup i 27 år, men efter deres pension købte de en ejendom i Torpe midt mellem Ringsted og Næstved. Her oprettede de et troshjem, hvor de tog imod mennesker, som ønskede en tid til eftertanke i naturskønne omgivelser på Sydsjælland.

Det var især Kurt og kristne venner, der renoverede ejendommen og indrettede loftsetagen med et gæsteværelse.
Nu, da parret er blevet ældre, håber de, at et par yngre mennesker vil være med til at drive hjemmet, som har stået stille en tid.


Artiklen fortsætter efter annoncen: