Troen får et kick

Nicole Rüfenacht fra Schweiz har deltaget på discipeltræningsskole hos UMO i Danmark.

Ungdom med Opgave har netop udrustet et nyt hold internationale elever i discipelskab.

I de landlige omgivelser i Sjellebro på Djursland udruster Ungdom Med Opgave (UMO) unge til at gå ud i verden og tjene Gud. Et nyt hold er netop blevet udklækket.

Hér i sit danske hovedkvarter tiltrækker UMO unge fra hele verden, som deltager i et forløb, der hedder DTS (Discipleship Training School).

En af dem er Nicole Rüfenacht fra Schweiz.
– Det, jeg lærte her, og som jeg vil forfølge videre frem, er, at jeg kan tale med Gud hver dag, og jeg kan stille ham et spørgsmål, og han vil svare mig, og han er interesseret i mit liv.
– Jeg lærte, at Gud er en kærlig Gud, og at meningen er, at alle mennesker i verden kommer til at kende ham, siger Nicole.

DTS er ét af mange redskaber i Ungdom Med Opgave (eller YWAM, som den internationale del hedder), hvor eleverne bliver personligt opbygget i deres forhold til Gud og rustet til at være et redskab ved at række ud til mennesker i hele verden.

DTS er også indgangen til yderligere træning og uddannelse ved YWAMs internationale University of the Nations, hvor man kan opnå både en Bachelor og Mastergrad i discipelskab.

De unge undervises i Sjellebro på områder, der udruster dem bl.a. til at rejse ud og arbejde med gadebørn og flygtninge, men dét at blive opbygget i troen er også en vigtig del af forløbet. Måske endda den vigtigste.

– Det, jeg kan lide ved DTS, er, at der er mange forskellige typer, der mødes der, og du lærer mennesker at kende for, hvem de er, og ikke bare for, hvad deres holdninger er. Sammen var vi et perfekt team. Jeg lærte, at Gud er en kærlig Gud, og at meningen er, at alle mennesker i verden kommer til at kende ham, fortæller Nicole Rüfenacht.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Santosh Bhurtel er kommet hele vejen fra Nepal til Sjellebro.
Lytte med forventning

Alex Hansen fra USA oplevede, at hans tro blev stærkere på Sjellebro.
– Højdepunktet for mig på DTS har været, at min relation med Gud er blevet dybere. Jeg er vokset i troen og er blevet modnet som følger af Kristus. Det kom alt sammen ved at lære at høre Guds stemme og modtage nådegaven at tale i tunger, siger Alex.
– Det jeg har lært om Gud er, at han altid taler, vi behøver bare at gøre os selv tavse og tune os ind. Vi ved, at Gud altid taler, det har jeg erfaret ved at gøre mig selv tavs og kigge på Jesus og lytte med forventning, siger han.

Santosh Bhurtel fra Nepal:
– Jeg lærte, at Gud ikke bare er Skaberen og ikke bare vores personlige frelser, men han er også vores personlige ven, siger Santosh.

DTS består af tre spor, hvor Impact Europe er ét af dem.
– Jeg valgte selv Impact Europa, hvor vi bad for problemer rundt om i Europa, siger Santosh.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De to andre spor hedder Sociale Justice og Worship & Intersession.

Sociale Justice handler om at række ud til mennesker med praktisk hjælp. Det kan være at forberede de unge til arbejde med gadebørn, hjemløse, fattige, flygtninge m.v., mens Worship & Intersession har fokus på at bruge bønnen og lovsangen i arbejdet med at vinde mennesker for troen.

FAKTA
• En DTS består af 12 ugers undervisning efterfulgt af 8 ugers outreach.
• Næste DTS i Danmark starter januar 2018.
• UMO er den del af den internationale organisation Youth With A Mission.
• Læs mere om UMO og DTS på ywam.dk

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: