UngCamp slår rekord

Julie Fyhn Nielsen (tv) og Jeanette Brødsgaard Thomsen var med på årets UngCamp på Mørkholt Strand Camping.

Årets UngCamp på Mørkholt slog deltagerrekord med 650 unge til aftenmøderne. Men også pladsens mindre bedetelt var godt besøgt. 110 unge prioriterede midnatsandagten med bøn og stilhed.

Årets UngCamp på Mørkholt Strand Camping har slået rekord i flest deltagere i forhold til tidligere camps. Hele 650 unge har deltaget i aftenmøderne, hvor viften af forkyndere har været bred og varieret.

Temaet for årets UngCamp var ”Back to Basic”, og handlede om det mest basale i kristenlivet. Selvom der har været mange unge hele ugen, så var det især lovsangsfesten med Tonny Dall Sørensen som forkynder, der trak unge mennesker til det store blå telt på Mørkholt. Omkring 700 deltog og sang med på UngCamp-bandets lovsang, der fik teltet til at ryste.

UngCamp satte i år rekord med 650 deltagere til aftenmøderne.

Deltager Heine Bjerg Nøhr siger:
– Det fedeste ved UngCamp er Gud og venner.
Siw Riddersholm bakker op: – UngCamp er med til at genopfylde min glæde for Jesus. Møder, seminarer og snakke med mine venner gjorde bare, at det hele gik op i en højere enhed, og det var så tydeligt, hvad man troede på!

Rundt omkring på pladsen kunne man høre, at flere og flere har fået øjnene op for UngCamp, fordi de oplever, at det er den rigtige blanding af relevant forkyndelse, møde med gamle og nye venner og kompetent ledelse af lovsangen. Deltagerne blev tanket godt op både på den sociale og åndelige front.

UngCamp havde sit eget lovsangsband på møderne.
Prioriterede bøn og stilhed

Det var dog ikke kun i det store blå telt, der blev slået deltagerrekorder. Også i det mindste telt på pladsen, bedeteltet, blev der slået rekorder. 110 deltagere havde valgt at prioritere midnatsandagten i teltet, hvor stilhed og bøn var i fokus. Forskellige unge var andagtsholdere og valgte selv emnet for andagten.
– Jeg prioriterer midnatsandagten, fordi der er en helt anden form for intimt samvær, hvor der er tid til at koble af, nyde stilheden og synge stille lovsang. De (teamet red.) har været rigtig gode til at skabe et rum, hvor der var plads til fordybelse og bøn, og da belysningen kun kom fra stearinlys, gjorde det også, at rummet blev fyldt af en anderledes stemning” siger Rebekka Thusholt Hansen.
Hun fortsætter:
– Jeg kommer til midnatsandagten, fordi jeg efter en dag, hvor jeg bare har været på, og der er sket noget hele tiden, kan have brug for at komme ind i en rolig atmosfære, som ikke forlanger noget af mig, men hvor jeg bare kan være. Et sted, hvor jeg, for en kort stund, kan skubbe alt til side og komme til Gud, som jeg er.
UngCamp er bibelcamping for 18+, og rummer også børnefamilier, – som sammen med UngCamps møder kan deltage i UngFamilieCamp, som er seminarer, der er målrettet unge familier. UngCamp foregik i år uge 28.

Af Tascha H. Sindberg, Ungcamp/Lisbeth Thomsen
Fotos: Jonas Borch Kragh