Kontroversiel Kristen Hip Hop?

Kunstner: John Reuben Titel: Reubonic Genre: Hip Hop Forhandler: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Jeg har aldrig været en stor rap-feinschmecker. Specielt kristen hip hop har jeg altid været en smule skeptisk overfor. Dog har John Reuben altid haft noget, som kunne trænge igennem selv hos mig.

Derfor var det en bittersød fornemmelse, da jeg så, at han endelig havde udgivet et nyt album efter fem års stilhed. Men der var åbenbart flere kristne publikationer, som ikke havde skrevet noget som helst om det.
Reubonic er det mest kyniske album, jeg har hørt fra John Reuben. Ikke at han aldrig har vist kynisme før. En af hans bedste kvaliteter har altid været hans evne til at blande letforståelige og opløftende budskaber med en lidt sarkastisk og tilbagelænet kynisme i baglommen. Denne kynisme er dog klart, hvad der styrer på hans nye album.

Albummet lyder meget moderne, uden at bringe nogen helt vilde ”bangers” som unge kalder dem nu om dage. Men han bringer meget velproducerede beats og introspektiv lyrik, blandet med den lidt drillesyge og provokerende personlighed man kender fra Reuben. Det er måske her, at nogen af ”problemerne” med albummet er dukket op.
Dette er første gang John har udgivet et helt album uafhængigt af den kristne musikbranche. Han bruger derfor de to første sange på at beskrive nogle af sine erfaringer og frustrationer inden for den verden. Her bruger han så tre gange et ord på 4 bogstaver, der starter med ”S” og slutter med ”T”.

Dette ords inklusion kan selvfølgelig være et stort turn-off for nogen. Men når John senere meget entusiastisk starter et af albummets bedste numre med ordene:
”If Jesus is a pistol I’m a son of a gun,
singing hallelu-halle-halle-lujah!”

Så er det svært for mig at så tvivl om, hvor hans passion og grundlag stadig kommer fra.

Anmeldt af Joey Lønsmann Jensen