’Evangeliets Gyldne Sange’ på Sjælland

Koret ’Evangeliets Gyldne Sange’ og dets leder, Bent Andersen, elsker de gamle evangeliske vækkelsessange, som har været brugt af kristne i hele Norden gennem generationer.

Det nordjyske kor Evangeliets Gyldne Sange (EGS) har for nylig besøgt Baptistkirken i Roskilde og Birkebjergkirken i Næstved.

Både i Roskilde og Næstved blev der holdt velbesøgte ”Mindes du sangen”-arrangementer. EGS, der er et fælleskirkeligt kor med base i Vesterkirken i Stenum ved Brønderslev, har også tidligere besøgt forskellige menigheder i hele Danmark.

”Mindes du sangen” indeholder en vekselvirkning mellem korsange, soloer, duetter, musikalske indslag og fællessange. På Sjælland oplevede man også en medrivende fællessang, som sjældent høres i dag. Hjerterne blev stemt til lovsang, og kirkerne blev fyldt af glæde og begejstring, mens folk sang fx ”Tænk, når slægt og venner”, ”Hele Himmelen er åben over mig” og ”O store Gud”.
Gennem flere år har Erik Mortensen været EGS’ rejseleder og forkynder, og han bidrager med andagter, som opmuntrer mange.

Efter arrangementerne lød kommentarer som: ”Jeg følte, jeg var i forgården til Himlen”, ”Det gospelkor, jeg er med i, når ikke de højder” og ”Jeg er Gud taknemlig, at jeg kom i dag. Nu kan jeg lidt igen”.

EGS har et stærkt ønske om at forkynde evangeliet i ord og toner – og samtidig holde liv i de gamle sange, som har været en væsentlig del af sangskatten i missionshuse og kirker i Danmark i mangfoldige år.

Møderne på Sjælland beviste endnu engang, at ”det gamle evangelium” i form af ord og toner fra de gamle sange stadig har livskraft i sig til at varme hjerterne og begejstre mennesker, fortæller EGS.