Khader til Danmission: ’Debat skader ikke kristne’

– Kristne forfølges, fordi islamisterne ser dem som vantro – uafhængigt af, hvad man i Danmark eller Vesten siger om islam, mener Naser Khader (K)

– Hvorfor kæder Danmission den danske islam-debat sammen med forfølgelse at kristne i Mellem-østen, spørger Naser Khader (Konservative), som har beskyldt Danmission for ’falske nyheder’.

For en måned siden meddelte de Konservative, at der er afsat 2 mio. kr. på finansloven til et særligt kontor for forfulgte kristne. Det blev hilst velkommen af flere missionsselskaber. Danmission var forbeholden og satte fokus på islamdebatten i Danmark.

”Det er særligt vigtigt, at vi i Danmission bruger lejligheden til at fortælle en nuanceret historie om forholdene i Mellemøsten. Der sker frygtelige ting i Mellemøsten, men det er langtfra alle muslimer, der bidrager til forfølgelse af kristne,” udtalte Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen i et interview i Kristeligt Dagblad den 6. september.
Men det har provokeret ordførerne fra de borgerlige partier De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti.

Vanvittig relativisering

Venstres udviklingsordfører, Michael Aastrup Jensen, siger, at Danmission ”forplumrer debatten”, og de Konservatives kirke- og udviklingsordfører Naser Khader har stillet dette spørgsmål til udviklingsminister Ulla Tørnæs (V):

”Det provokerer mig, fordi vi for første gang nogensinde har fået forfulgte kristne på finansloven. Hvorfor kan man ikke være glad for det i Danmission? Hvorfor skal integrationsdebatten hives ind i det? Det er en underlig prioritering,” siger Naser Khader om udtalelserne fra Danmission.

I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 14. september med overskriften ”Danmissions falske nyheder” undrer Khader sig over, at Jørgen Skov Sørensen prioriterer islamdebatten i Danmark over en udelt støtte til de forfulgte kristne. Danmissions generalsekretær har nemlig flere gange fastslået, at man ikke kan se isoleret på de to ting.

Hertil lyder Khaders kommentar:
”Jo, vi kan sagtens se de to forhold isoleret. Jeg har svært ved at forestille mig, at de forfulgte kristne vil høre fra deres bødler og forfølgere, at de refererer til den danske islamdebat som begrundelse for den brutalitet, de udsættes for.”

Kristne forfølges, fordi islamisterne ser dem som vantro. Og det sker uafhængigt af, hvad man i Danmark eller Vesten iøvrigt finder på at sige om islam, forklarer Khader og langer ud efter det, han kalder Jørgen Skov Sørensens ”mest vanvittige relativisering”: at angreb på muslimer i Europa bruges til at legitimere angreb på kristne i Mellemøsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvis muslimer i Europa bliver ”angrebet”, er det med ord og kritik – modsat de kristne i Mellemøsten, som bogstaveligt talt er i islamisternes skudlinje, understreger Naser Khader.

Frikirkefolk taknemlige

Khader slutter sit indlæg med at udtrykke undren over, at FrikirkeNet og frikirkefolk hilser arbejdet til fordel for forfulgte kristne velkommen, mens en folkekirkelig organisation som Danmission insisterer på at relativisere.

I virkeligheden er der tale om en gylden mulighed for langt om længe at sætte fokus på de kristnes skæbne i Mellemøsten, som alt for længe er gået under mediernes radar, understreger Khader.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Regeringspartierne (V, K og LA) vil afsætte 2 millioner kroner årligt frem til 2021 til et særligt kontor i Udenrigsministeriet, som skal have fokus på at beskytte kristne og andre religiøse minoriteter.

Kontoret skal have særlig fokus på Mellemøsten og Nordafrika.