Mission Øst hjælper nye katastrofeofre i Nepal

Ifølge Røde Kors er 44.700 familier fordrevne på grund af oversvømmelser og jordskred.

Nepal er ramt af en ny voldsom naturkatastrofe kun to år efter jordskælvene i 2015.

Jordskred og oversvømmelser i Nepal har gjort tusindvis af familier hjemløse. Vandmasser har skyllet fødevarer og køkkenudstyr væk. Gennem en lokal partner hjælper Mission Øst nu familierne med husly, køkkenudstyr og adgang til rent vand.

Mens Nepal stadig kæmper for at komme sig efter to voldsomme jordskælv i 2015, er det fattige bjergland igen ramt af en voldsom naturkatastrofe. Over 80.000 familier har mistet hus og hjem, efter at kraftig nedbør fra den 11. august har forårsaget oversvømmelser og jordskred.

Hjælp til tre distrikter

Ifølge myndighederne er 143 mennesker dræbt, 43 såret, og 30 er stadig savnet. Røde Kors anslår, at over 300.000 mennesker er ramt af katastrofen, og at 44.700 familier er fordrevne.
Mission Øst er på stedet og vil sammen med en lokal partner skaffe materialer til husly, køkkenudstyr og rent vand til de mest udsatte familier i tre ramte distrikter: Sunsari, Murang og Saptari.
– Mange har mistet hus og hjem og har måttet flygte på grund af oversvømmelserne. Nu har de ingen mad og intet sted at sove. Vi er glade for, at vores lokale partner har adgang til de berørte områder, så de kan komme ind med hjælp til de berørte familier, siger Mission Østs landsleder i Nepal, James Samuel.

Familierne har mistet alt, og oversvømmelserne øger risikoen for smitte og sygdom. Derfor består nødhjælpen bl.a. af sæbe og vaskepulver samt dunke, potter og pander.
Basale fornødenheder

Vandrensningstabletter er et must, da oversvømmelse og jordskred forurener vandet og øger risikoen for smitte og sygdom. Samtidig er sæbe, vaskepulver, dunke, potter og pander absolut påkrævet for familiernes overlevelse og sundhed.

Derfor prioriterer Mission Øst disse basale fornødenheder samtidig med, at hjælpeorganisationen skaffer midlertidigt husly til de mange familier ved at uddele presenninger, reb, træ, tagplader og værktøj.

I Nepal siden 1997

Mission Øst har arbejdet i Nepal siden 1997 og har de seneste fem år hjulpet 15.000 katastroferamte nepalesere med fødevarehjælp, vandforsyning, latriner og hjælp til selvforsørgelse.
Hjælpeorganisationen reagerede hurtigt med hjælp efter oversvømmelser og jordskred i 2013 og 2014, samt efter at to voldsomme jordskælv ramte landet i 2015.

Indsamling til Nepal

Mission Øst hjælper de katastroferamte nepalesere sammen med den lokale hjælpeorganisation Nepal National Dalit Social Welfare Organization (NNDSWO), der repræsenterer dalitterne, der også kaldes kasteløse og som lever på bunden af det nepalesiske samfund.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mission Øst indsamler penge til indsatsen, hvor selv ganske små beløb kan gøre en stor og afgørende forskel for de ramte familier.

For 210 kroner kan en familie på fem personer modtage køkkenudstyr til at lave mad med og hygiejneudstyr til bl.a. at beskytte sig mod sygdomme med.

For 250 kroner kan familien få presenninger, tov og værktøj, så de kan konstruere et sikkert sted at sove. Og for 460 kroner får familien alt ovenstående, så de kan få husly, lave mad og beskytte sig mod sygdomme.


Artiklen fortsætter efter annoncen: