Ny formand for ELN-netværk

Fiskersøn, præst, rocksanger og salmedigter er nogle af de titler, man kan hæfte på Jens Lomborg, som er valgt til formand for Evangelisk Luthersk Netværk (ELN) efter Henrik Højlund, der går af efter 11 år.

Jens Lomborg har de seneste 11 år arbejdet i Skjern Bykirke, en evangelisk luthersk frimenighed, der er vokset fra 100 til ca. 400 medlemmer.
Jens Lomborg er brændende optaget af, at kirken ikke blot er kirke om søndagen.

“Luther nævner korset og lidelsen som et af den kristne kirkes kendetegn. Det tror jeg ikke, at vi endnu har erfaret sandheden af. Vi er på mange måder en materialistisk inficeret velfærdskirke. Ønsker vi at blive brugt som redskab for at sprede evangeliet videre ud i Danmark, skal vi vide, at det kræver afkald, det koster,” siger Jens Lomborg.

ELN – et netværk for de bibeltro lutheranere

Evangelisk Luthersk Netværk (ELN) blev stiftet i 2006 i Odense for at samle de bibeltro kristne fra bl.a. IM, LM og KFS.
ELN har 1785 personlige medlemmer.

32 menigheder er med i M-netværket (sogne-, valg- og frimenigheder, menighedsfællesskaber m.m.)
Der er nu 7 regionale netværk.
Der er en åndelig vejlederordning for 14 sognepræster, 20 valg- og frimenigheder – oprettet pga. biskoppers svigt.

Henri Nissen

Om Henri Nissen

Ansv. redaktør af Udfordringen. Uddannet fra Journalisthøjskolen. Master i Religious Studies. Forfatter til 14 bøger. Har arbejdet i Folketinget Rejst i Asien og Afrika for bl.a. Det Lutherske Verdensforbund.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page