Borgmester slået og truet af byrådsmedlem

Borgmester Eik Bistrup (Venstre) blev på et økonomiudvalgsmøde i Dragør torsdag udsat for et ”overfald” af byrådsmedlem Svend Mathiesen fra Tværpolitisk Liste.

Efter mødet hamrede Mathiesen ifølge vidner Eik Bidstrup på skulderen, samtidig med, at han råbte en masse ukvemsord ned over den siddende borgmester.

Eik Bistrup tog på skadestuen og politianmeldte fredag det hidsige byrådsmedlem, der åbenbart var utilfreds med, at han ikke var med i budgetforliget. Han kom i byrådet for Amagerlisten, skiftede derpå til Alternativet, men gik så ind i Tværpolitisk Liste.

Til BT forklarer Dansk Folkepartis medlem af økonomiudvalget, Morten Dreyer, at borgmesteren var rystet.

– Jeg så det ikke selv. Jeg så vedkommende rejse sig hurtigt op og gå hen imod borgmesteren. Jeg var ved at samle mine papirer sammen. Vores forvaltning trådte hurtigt imellem og prøvede at dysse det ned, siger han til avisen og oplyser, at han selv tidligere har haft et sammenstød med Svend Mathiesen.

Det politianmeldte byrådsmedlem mener, at der er tale om en overdrivelse. Til TV2 Lorry kalder Svend Mathiesen sagen for ”absurd og grotesk”.

– Jeg prikkede ham kun på skulderen, sagde Mathiesen, som nu vil anmelde borgmesteren for falsk anmeldelse.

Tidligere præst

Eik Bistrup har en fortid som frikirkepræst, og han har også sat sig i spidsen for at oprette et kristent gymnasium i Dragør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Til Udfordringen fortæller Eik Bistrup:
– Når jeg melder ham for vold, så er det ikke bare et prik på skulderen. At melde en kollega til politiet gør man kun, hvis det er alvorligt. Men da det er en politiefterforskning, så kan jeg ikke udtale mig om den del, før undersøgelsen er overstået.

Jeg vil dog sige, at det var meget grænseoverskridende både fysisk og verbalt.

Trusler mod familien

– Hvad siger din familie til det?
– De er selvfølgelig berørt af det. Ikke mindst de mange ubehagelige henvendelser, jeg har fået fra mennesker både på fb og på mails, siger Eik Bistrup.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har oplevet folk, der har kaldt mig en tudetøs, ønsket at jeg blev slået ihjel i trafikken, spurgt hvor mine børn går i skole (man må formode for at give repressalier), kaldt mig ømskindet, sagt jeg selv har bragt mig i denne situation, at jeg selv har fundet på sagen (hvem vil udsætte sig selv for sådan en shitstorm?) og i det hele taget hyldet vold mod politikere.

– Opfatter du det som angreb, fordi du er kristen, eller er det bare sådan det er, når man er i politik?
– Nej, jeg tror ikke, det er fordi jeg er kristen. Det er heldigvis også kun få, der opfører sig sådan. Men man må altid sige fra overfor sådan en opførsel.

Politik handler om at tage debatten i det politiske rum. Lige så snart den tages udenfor med trusler m.v. så er det en farlig glidebane, advarer Bidstrup og tilføjer:

Vil ikke svine til

– Jeg er ikke er ude på at svine byrådsmedlemmet til, som han gør med mig. Det er også en af grundene til, at jeg ikke går i dybden med det. Det er en trist situation og mit ærinde er ikke at angribe tilbage, men påtale uretfærdigheden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Og hvordan er opbakningen fra de øvrige i byråd?
– Mit indtryk er, at de også er rystede over opførslen, men de ønsker ikke at blande sig.

Derfor er det også vigtigt at sige, at det ikke handler om politik eller partiers kamp – men om et medlem af byrådet, der ikke kan opføre sig ordentligt.

– Hvordan er udsigten til, at du fortsætter som borgmester?
– Det kan vi snakke nærmere om efter det konstituerende møde den 5. december.