KD landssmøde: Asylansøgere skal behandles ordentligt

Stig Grenov er formand for KD.

KD mener, at alle mennesker skal behandles ordentligt. Det gælder også de afviste flygtninge og asylansøgere, som ikke kan sendes hjem på grund af krig og forfølgelse i deres hjemlande. Sådan lød en resolution, som efter en del debat blev vedtaget næsten enstemmig på Kristen Demokraternes landsmøde i weekenden i Strib.

”KD afviser kraftigt en politik, som skal give nogle flygtninge og asylansøgere så utålelige vilkår som muligt for at presse dem til hjemrejse. Ikke mindst mennesker, som har oplevet krig og forfølgelse, har brug for at møde andre mennesker, som viser dem kærlighed, respekt og omsorg”, hedder det i resolutionen, som var fremsat af midt- og vestjydernes Storkreds Vest.

Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, har tidligere kritiseret forholdene på udvisningscentret Kærshovedgård. Det skete i januar, hvor han i et debatindlæg i Politiken kaldte Kærshovedgård for det tætteste, Danmark kommer på en koncentrationslejr uden at være det. Debatindlægget udløste en mediestorm på grund af sammenligningen.