Kristent hotel moderniseres og bliver dobbelt så stort

Det tidligere sømandshjem, nu Hotel Aalborg, bliver udvidet og gjort 4-stjernet. Til højre ses hoteldirektør Bo Kikkenberg i gang med skovlen.

Hotel Aalborg, det tidligere sømandshjem, bliver nu fire-stjernet.

Vi har nu en af byens højeste belægningsprocenter, og der går ikke længe, før vi sprænger rammerne. Denne tilbygning og modernisering har været en drøm i årevis, og nu er vi endelig i gang.

Det siger hoteldirektør Bo Kikkenborg om det tidligere sømandshjem.
Gennem 106 år har Hotel Aalborg fået opbygget en førende position blandt byens hoteller og samtidig bevaret sin rolle som Aalborgs kristne hotel.

God adresse

Hotellet skal nu udvides med en helt ny vinge på fem etager, som fordobler hotellets faciliteter og hæver standarden til 4-stjernet hotel. Efter ombygningen vil hotellet have 110 værelser.
Derudover bliver der også plads til syv mødelokaler samt en række andre nye og topmoderne faciliteter. Samtidig får facaden på den eksisterende hotelbygning et tiltrængt ansigtsløft.
– Hotel Aalborg ligger efterhånden på en af byens bedste adresser med Musikkens Hus, Nordkraft og Østre Havn som nærmeste naboer, og gennem de sidste år har vi oplevet massiv fremgang, siger Bo Kikkenborg.

Hotel Aalborg blev oprindeligt grundlagt som Aalborg Sømandshjem tilbage i 1905 og var i mange år et fast tilholdssted for sømænd, der lagde til havn i Aalborg.
Kristne værdier

Hotel Aalborg blev oprindeligt grundlagt som Aalborg Sømandshjem tilbage i 1905 og var i mange år et fast tilholdssted for sømænd, der lagde til havn i Aalborg. Det var et hotel med stærke, kristne rødder og et populært alternativ til byens værtshuse.
Men da Aalborg Værft lukkede i 1988, skiftede hotellet strategi og blev et mere kommercielt drevet hotel med overnatning, konferencefaciliteter og forplejning i høj klasse. Hotellet fastholdt dog sine kristne værdier:
– Hos os er det personlige møde med det enkelte menneske altid i fokus. Vi ønsker, at vores gæster føler en hjertevarme og omsorg, mens de er hos os. Hotel Aalborg er kristne værdier i praksis, og her er man aldrig blot et nummer i rækken, siger Bo Kikkenborg.
Hotel Aalborg er stadig en slags sømandshjem, da det et non-profit hotel, hvis overskud går til socialt arbejde blandt søfolk.

Musikere og kristne talere

Gæsterne er bl.a. forretningsfolk, private, musikere og kunstnere fra de omliggende teater- og musikhuse. Også kristne organisationer benytter hotellet til møder eller overnatning for gæstetalere.
– Det betyder utroligt meget for os, at det kristne miljø i Aalborg og omegn benytter vores faciliteter, både til kirkelige og private arrangementer. Så er vi sammen med til at støtte det gode formål og til at udbrede hjertevarme og en kristen atmosfære på hotellet, siger Bo Kikkenborg.
Den nye tilbygning forventes klar i begyndelsen af 2019. Der vil være 55 nye værelser, fordelt på 26 standard dobbeltværelser, fire handikapvenlige værelser, en suite og 26 business-værelser på de øverste etager. En række af værelserne vil desuden få balkon mod syd.
Hotel Aalborg får endvidere et stort mødelokale med plads til 120 gæster samt tre mindre konferencerum, som kan lejes ud til fx private fester. I stueetagen indrettes et nyt, stort loungeområde med udsigt til Musikkens Hus og Nordkraft samt flere udendørs terrasser.

Hotel Aalborg drives af fonden Aalborg Sømandshjem, hvis hovedformål er at yde støtte til humanitært og socialt velfærdsarbejde – specielt for søfolk og andre i det maritime miljø. Hotellets overskud går ubeskåret til socialt velfærdsarbejde.
Velfærdsarbejdet hedder Seaman Aalborg og foregår i tæt samarbejde med Aalborg Havn, Handelsflådens Velfærdsråd og Sømandsmissionen i Danmark. Fonden har tilknytning til den danske folkekirke, og alle aktiviteter tager afsæt i kristne værdier.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: