Danske Andreas og canadiske Reg Downey udgiver jule-cd

Danske Andreas Flensted-Jensen kender sangeren Reg fra Canada, hvor de her er fotograferet på prærien.

Andreas Flensted-Jensen er klassisk koncert-pianist og har spillet i udlandet.

Af Mie Schmidt

Reg & Andreas har spillet koncerter rundt omkring i verden, og nu gør de det i hele Danmark.

Reg & Andreas er ved at lægge sidste hånd på deres nye jule-CD Christmas – A Son Is Given, så de kan blive klar til at spille koncerter rundt i juletiden.

Andreas Flensted-Jensen er uddannet i musikvidenskab og leder til dagligt musikken i en kirke i Hillerød. Han har turneret i ind- og udland som pianist, hovedsagligt i forbindelse med forskellige duoer og trioer. Han virker desuden som komponist og arrangør.

Han begyndte for 14 år siden at spille sammen med den canadiske sanger Reg Downey på koncerter i Canada, England, Sverige, Tyskland, Sweitz, Letland, Norge og Færøerne.
Udover at være pianist synger Andreas Flensted-Jensen også selv, og han komponerer også sange.

– Vi har spillet sammen i den nuværende konstellation de sidste 3 år. Sidste år udgav vi CD’en Bridge – A Collection Of Songs From The Heart. Og i år er vi ved at lægge sidste hånd på udgivelsen af CD’en Christmas – A Son Is Given.

Det bli’r en jule-CD, der spænder fra intime udgaver af kendte julesange som fx Silent Night og O Little Town Of Bethlehem til det helt store udtræk af band, symfoniorketer og kor på sange som Mary Did You Know og vores egen sang A Son Is Given, fortæller Andreas.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andreas Flensted-Jensen har arbejdet som professionel musiker i de sidste 10 år og har udgivet en del CD’er.

– Men jeg har aldrig været mere begejstret for et projekt end jeg er for vores nye jule-CD, siger Andreas.

– Vi har været i Riga, Letland og indspille det meste af musikken i et studie, som bliver drevet af Letlands mest kendte kristne sanger. Noget af musikken har vi desuden indspillet i København, og vi har også fået nogle indspilninger lavet i Nashville, USA.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På jule-turné

– Vi kommer rundt i hele Danmark fra Bornholm til Nordjylland og giver julekoncerter gennem både november og december, fortæller Andreas, som også er i færd med at skabe en stor fanbase på Facebook.

– Reg er fra Canada og er gift med en dansker. De har boet i 14 år i Canada, men Reg følte, at Gud kaldte dem tilbage til Danmark for nogle år siden, og nu har vi genoptaget vores samarbejde, som faktisk begyndte helt tilbage i 1998, da vi første gang spillede sammen, siger Andreas.

– Jeg selv er dansker fra Hillerød med en karriere som klassisk pianist bag mig.

Til vores koncerter synger vi begge, og jeg spiller klaver. Af og til har vi desuden andre musikere og sangere med til vores koncerter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Julekoncerter

For tiden er Reg & Andreas ved at lægge den sidste finish på deres nye jule-CD, og allerede i november og december holder de julekoncerter rundt omkring i hele landet.

Se også:
YouTube.com/RegAndreas
Facebook.com/RegAndreas
Hjemmeside: www.RegAndreas.com