En tak til det grå guld

Mirjam Røgeskov
Journalist og forfatterspire

Jeg vil gerne sige tak til den generation, der er gået forud for min generation. Min tak er særlig møntet på jer, der er over 60 år og så småt i gang med at forlade arbejdsmarkedet.

Jeg vil gerne sige jer tak på min generations vegne. I har holdt fast ved troen på Jesus, og I har dermed banet vejen for os. I har bygget, så vi kan bygge videre, og det har kostet jer, men I har gjort det. I har taget kampe, som vi ikke skal tage, så vi kan fokusere på de kampe, vi skal tage for den næste generation.

Vid, at vi er taknemmelige og anerkender de skridt, I har gået forud for os.
Vid, at jeres liv gør en forskel for min generation og de kommende.
Vid, at ”det grå guld” er det sande navn for jeres generation, og at ”ældrebyrden” er usandt.
Vid, at jeres grå hår og ansigtslinjer er smukke, for de vidner om læring og liv levet.
Vid, at vi stadig har brug for jer i kirkerne og samfundet, for I har så meget at give.

Tro ikke på samfundets løgn om, at I ikke længere har noget at berige med, hvis I har forladt arbejdsmarkedet. I har guld at give, måske mere end nogensinde. I har erfaring, I har visdom, I har lært jer selv godt at kende, I er vokset jer stærke, I er grundfæstet i troen på Jesus, I har vandret med ham længe. I har meget at give både kirken og samfundet.

Må min generation anerkende jer i kirkerne og i samfundet i endnu større grad.
Må vi se alt det, I har at give os.
Må vi blive bedre til at takke jer for den vej, I trofast er gået.
Må det blive tydeligt, at vi vil jer.

Min generation har inderligt brug for åndelige mødre og fædre og uanset, hvad du selv synes, er jeg sikker på, at du har guld, som vi længes efter. Lad os finde det frem i fællesskab. Min bøn er, at jeres og min generation må blive endnu bedre til at dele liv. Til bedste for os alle.

Tak, og Gud velsigne jer.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: