Ismael stiller op for KD

TV avisen bragte den 31. oktober et miniportræt af afghansk-fødte Ismael Mobariz, som stiller op til lokalvalget for KD i Region Midtjylland. Ismael arbejder som købmand om formiddagen. Om eftermiddagen er han på gaden for at tale om sin politiske mærkesag. Bag plakaten ses hans danske hustru, Heidi Irene.

– De andre snakker kun om økonomi, vækst og skattelettelser. Vi skal være der for familierne. Fællessskabet og familierne er det vigtigste.

Det siger afghanskfødte Ismael Mobariz om KristenDemokraternes politik til DR den 31. oktober.
Han har fundet en ny familie i Danmark, efter at han mistede sin biologiske familie. Som kun 14-årig ankom han alene til Danmark.

Ismaels far var politibetjent i Afghanistan, indtil han blev dræbt af en selvmordsbomber. Herefter flygtede hans mor med Ismael og tre mindre søskende.

Efterladt på rasteplads

Ismael blev skilt fra resten af familien i Tyrkiet. Herfra blev han sendt med lastbil mod Europa – og han har ikke set sin mor og søskende siden. Han lå i lastbilen i flere dage, indtil han blev sat af en mørk aften på en rasteplads i Danmark. Herefter gik turen via et asylcenter til det midtjyske.

Ismael meldte sig ind i KristenDemokraterne og konverterede. Han blev også gift med danske Heidi Irene, som nu hjælper ham med valgkampen.
– Han vil gerne den danske kultur. Og han er fuldstændig pjattet med kongehuset, fortæller købmand Knud Gaarn-Larsen, som selv stiller op for KD.

Trusler

Det har ikke været uden omkostninger for Ismael at blive kristen. Han får trusler både på telefon og via sms.
– Det er frygteligt, siger Heidi Irene. ”Ind imellem er han grædefærdig, og han går helt i baglås, når han kommer hjem.” Men Ismael giver ikke op.

– De er vrede over, at jeg er konverteret til kristendommen og blevet døbt og er gift med en dansker. Men jeg vil ikke finde mig i at blive truet. Det skal de ikke have lov til. Nu kan jeg stå på mine egne ben, og jeg vil gerne give noget tilbage til Danmark, siger han.

Ialt 27 af kandidaterne til kommunalvalget den 21. november er udenlandske statsborgere, oplyser DR.


Artiklen fortsætter efter annoncen: