Inderlig lovsang

Kendte kristne musikere som Josh Garrels, Audrey Assad og David Gungor med flere har fundet sammen, for at lave dette lidt specielle lovsangsalbum. Det er specielt, fordi stilen er lidt anderledes end normalt. Instrumenterne er dæmpede og det er tempoet også. Det skaber en lovsangsmusik, som man kan sige er eftertænksom, smuk og hvor hver enkelt vokal træder særligt frem.

Og det er jo sådan set meget godt, når man har en række meget dygtige vokalister. Hvis du kender Josh Garrels, Madisson Cunninghams, Assads og Gungors musik, så har du en en meget god indikation på, hvad det er for en slags lovsang man kan høre på dette album. Det er en blanding af blues, low-energi-gospel og folk. Det er først og fremmest guitar og klaver, der bliver brugt. Det er meget simpelt. Til tider lidt for simpelt til min smag. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Teksterne er meget inderlige. Og lytter man godt efter, eller læser teksterne, så får man virkelig lov til godt og grundigt at smage på hvert enkelt ord. Det bliver nærmest mediterende, når David Gungor langsomt gentager: “When they see us, may they see / Your mercy, Your mercy” eller når Aaron Keyes ligeledes gentager “O Lord, establish the work of our hands”. Der er generelt en stor overgivelse og fred i teksterne, men der bliver også lagt vægt på, at vi gennem Kristus skal være hans hænder og fødder i hverdagen. F.eks. bliver dilemmaet mellem hvile og handling som kristen udtrykt i Assads ’In the fields of the Lord’: ”In the fields of the Lord, our work is rest / He is moving in our hands and feet to bless”.

Et godt album, som kan anbefales til dem, som har lyst til god lovsang i et andet og ret forfriskende format.