’Jeg vil være repræsentant for de kristne værdier’

Jens-Henrik Kirk betegner sig som socialkonservativ.

Efterskoleforstander Jens-Henrik Kirk stiller op for de Konservative.

Jens-Henrik Kirk er en dynamisk mand. Han er forstander for Mariager Efterskole og indtil i sommer chef for den årlige SommerCamp i byen. Nu stiller han op til både kommunalvalget i Mariagerfjord Kommune, hvor han er de konservatives spidskandidat, og til regionsrådsvalget i Nordjylland.

Han betegner sig selv som en socialkonservativ, der brænder for at kæmpe for mennesker.
– Jeg har altid været meget tydelig omkring, hvad jeg tror på. Jeg er præget af Bibelen, kirken og det kristne fælleskab, og jeg ønsker at være repræsentant for de kristne værdier og præge politikken med mine holdninger, siger Jens-Henrik Kirk.
Hans mærkesager er familiepolitik, etablering af en ny og tidssvarende folkeskole i Mariager, at få nedbragt de høje administrationsomkostninger i kommunen og få indført tilbud om parterapi for kriseramte ægtepar for at få nedbragt antallet af skilsmisser.
Hjertet for mennesker har altid været den røde tråd. Som helt ung flyttede han til København, hvor han i nogle år var aktiv i pinsekirken på Drejervej. Han var ansvarlig for teenagearbejdet og startede sammen med 20 frivillige et ungdomsprojekt, som arbejdede med socialt udsatte og indvandrere på Nørrebro. Det var et gadeplansarbejde, som han var leder af i næsten seks år.
Han uddannede sig til socialrådgiver, og praktikken blev afviklet i Californien, hvor han var tilknyttet den kristne organisation Teen Challenge, der arbejder med misbrugere og socialt udsatte. Desuden har han taget en diplomuddannelse i ledelse, men mangler dog stadig at skrive sit speciale.

Gift og far til tre

Jens-Henrik Kirk, 40 år, har været leder af Mariager Efterskole siden 2005 og campchef på SommerCamp fra 2007 og frem til i sommer, da han valgte at trække sig for at bruge mere tid på det politiske. I hans år som efterskoleleder er Mariager Efterskole vokset fra 93 til 158 elever og fra 20 til 45 ansatte.
Han er gift med Camilla, som er lærer på skolen, og sammen har de børnene Joachim 11 år, Lucas 9 år og Amalie på 6.
Han er søn af den driftige frikirkemand Poul Kirk, der startede ikke færre end tre efterskoler i Mariager: Pinsevækkelsens Efterskole, Frydensberg og Alterna, foruden sine mange andre gøremål indenfor pinsebevægelsen. I dag bor han i Odense.
Jens-Henriks fritidsinteresser er bl.a. fodbold (spiller stadig oldboys), kirke og rejser. Han har rejst i mere end 50 lande.
Han er desuden folketingskandidat for sit parti i Nordjylland.