Kamp om de kristnes stemmer i Hedensted

Birgit Jakobsen (længst til højre) stiller med et stort kandidathold. De øvrige er fra venstre: Knud Capion, Svend Erik Pedersen, Karl Peter Nielsen (tidl. formand for Blå Kors), Helga Dalgaard, Laurids Madsen, Pia Hedegaard Tode, Britta Thomsen, Ester Due og Ruben Jørgensen.

Flere kristne personligheder bejler til ”De Stærke Jyder”s hjemegn.

Lærer Birgit Jakobsen (53) har de sidste fire år siddet i Hedensted byråd, hvor hun afløste Fridtjof Stidsen fra Kristendemokraterne. Nu håber hun på at fordoble KDs gruppe med listens nr. 2, Ester Due.

Hedensted kommune er lidt af et smørhul for KristenDemokraterne. På denne egn fandtes bevægelsen ”De Stærke Jyder”, der satte sig op imod de rationalistiske præster og oprettede deres egne skoler m.m.
Senere gled bevægelsen over i Indre Mission. Kirkegangen er så stor, at man i Løsning måtte bygge en ny stor kirke til de mange, som ville høre de bibeltro præster.
Men det er ikke kun KD, der appellerer til de kristne stemmer.
Socialdemokraterne har haft succes med at opstille den tidligere KFS-kontorleder Daniel Jakobsen til byrådet. Han sidder nu også i Folketinget for Hedensted-kredsen – men genopstiller til gengæld ikke til byrådet.
Venstre har i nogle år haft Hans Jørgen Hansen i byrådet. Han er kendt som leder for foreningen af Kristne Friskoler. Men ved dette valg er han ikke længere opstillet. Partiet har til gengæld fundet en anden kirkelig kandidat. Nemlig Merete Skovgaard, som fx er med i menighedsrådet i Øster Snede.
KD regner med at valgforbundet med Radikale og Alternativet kan give et ekstra mandat til KD.

Læs også: Jeg vil være repræsentant for kristne værdier

S: Biskoppen har æren

Elise vil gøre en kommunal forskel