Ledere af KFUMs Soldaterhjem fik Forsvarsministerens Medalje

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen uddelte medaljer til Selma Schou og Judy Jochumsen for deres indsats i KFUMs soldaterhjem i Irak.

Claus Hjort Frederiksen uddelte sidste fredag Forsvarsministerens Medalje til i alt fem personer. To af disse var Selma Schou og Judy Jochumsen, der har været ledere af KFUMs Soldaterhjem i Irak fra februar til juli tidligere i år.

”Jeg har ved selvsyn set, hvilken forskel Judy og Selma gjorde for vores soldater i Irak. De har med varme og medmenneskelighed givet soldaterne et unikt fristed og en tiltrængt pause fra tjenesten midt i en krigszone. De har gjort en stor forskel for de udsendte danskere, og det fortjener de anerkendelse og respekt for”, udtalte Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.
Det er niende gang, at medaljen uddeles. Forsvarsministerens Medalje er godkendt af Hendes Majestæt Dronningen og kan tildeles danskere og udlændinge, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats. Medaljen kan også tildeles danskere og udlændinge, der gennem handling har ydet en frygtløs indsats, eller er blevet alvorligere skadet, invalideret eller er omkommet.
Bodil

I uddrag af motivationen lyder det således:

”KFUM’s Soldaterhjem ”Kuffen” er kendt af alle danske soldater, fordi det giver de udsendte soldater et unikt fristed fra tjenesten og en mulighed for en tiltrængt pause midt i en krigszone, et sted hvor man kan betro sig til et menneske, når man er langt væk fra familie og venner. Som leder af ”KUFFEN” har Selma Schou og Judy Jochumsen som ven og reserveforældre med en unik varme og menneskelighed på fornemmeste vis bidraget til det danske forsvars opgaveløsning i Irak.”

Udsendte danske soldater kender KFUMs Soldaterhjem fra deres tid som værnepligtige og under uddannelse. Som udsendt får KFUMs hjemlige rammer en helt særlig betydning, og virker som samlingspunkt. Søndag morgen er der brunch med nybagt brød, spegepølse og alle tænkelige lækkerier, der kan samles i lejren. Hver aften er der aftensang og andagt på KFUMs Soldaterhjem, hvor det kristne evangelium formidles for soldaterne. Soldaterhjemsledernes opgave er at skabe hjem og vise medmenneskelig omsorg (diakoni).