Muslimsk gymnasium har tråde til islamistisk bevægelse

Det private, muslimske gymnasium Hindholm STX mellem Slagelse og Næstved er ejet af Dikov Fonden, som har tråde til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse. Samtidig fremgår det af gymnasiets vedtægter, at Dansk Islamisk Trossamfunds (DIT) hovedbestyrelse udpeger tre medlemmer til skolens bestyrelse.

DIT er en del af Milli Görüs-bevægelsen, som den tyske efterretningstjeneste konsekvent har omtalt som en islamistisk bevægelse, skriver Kristeligt Dagblad. I Danmark skriver DIT på sin hjemmeside, at muslimer ikke skal omgås og leve som ”vantro”.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) siger til Kristeligt Dagblad, at hun er meget opmærksom på skoler som Hindholm STX, der har forbindelse til islamistiske bevægelser.

– Vi er meget opmærksomme på, at vi ikke ønsker antidemokratiske skoler eller uddannelser og ønsker ikke at understøtte dem med danske skattekroner, siger hun.

Til dagbladet B.T. siger hun, at gymnasiet kan risikere at miste tilskud.

– Både private gymnasier og frie grundskoler skal leve op til et ”frihed og folkestyre”-krav. Den måde, de driver skole eller gymnasium på, skal ske på et demokratisk grundlag. Gør de ikke det, kan de risikere at miste deres tilskud, siger hun til B.T og understreger, at hun udtaler sig generelt.

Marie Krarup, som er Dansk Folkepartis gymnasieordfører, kræver et skærpet tilsyn.

– Det skal vi helt klart. Jeg har været bekymret over det gymnasium lige fra begyndelsen, siger Marie Krarup til avisen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Socialdemokratiet bebudede, at man ville kalde undervisningsministeren i samråd om sagen, og SF´s undervisningsordfører, Jacob Mark, bebudede i Kristeligt Dagblad, at han ønsker ny lovgivning.

– Jeg er normalt ikke en, der trækker lovgivningskortet, men det her synes jeg, vi skal have en lovgivning imod. Vi skal have kappet båndene mellem islamistiske bevægelser og skolerne, siger Jacob Mark til avisen.