Voodoo-land i vækkelse

Ofte mødes Per Hyldgaard med officielle personer. Her er det kong Aoyole, som modtager Dannebrog

Når man som kristen borger i et land, efter en periode med 30 års kaos i det politiske styre, oplever at få demokratiske valg, ser man frem imod en ny tid med frihed. Det skete også i Benin i 1991, men da den nyvalgte præsident pludselig indviede nationen til at tilhøre voodoo, skulle man tro, de kristne slog øjnene ned og så på landet, som et slag, der var tabt. Men de kristne i Benin var fulde af tro til, at det nu var Guds tid til at møde nationen.

Per Hyldgaard, som er evangelist og grundlægger af Gospel Outreach, har rejst i Benin, siden han blev inviteret første gang i 2012.

Her fortæller han om, hvad han har oplevet gennem kampagner i landet:

”En ny præsident indviede hele nationen til at tilhøre Djævelen, og voodoo blev landets officielle religion. Det resulterede i, at regeringen byggede voodoo-templer overalt.

På det tidspunkt var der under 0,8% kristne i Benin, og selvom voodoo blev den officielle religion, blev der trosfrihed, og derfor blev landet åbent for al religion og tro. Kristendommen begyndte at vokse på trods af de svære odds med statsstøttede voodoo-templer. I dag er der 18% kristne, dvs. kristendommen er vokset 1% hvert år. Det skal dog nævnes, at man i Benin ikke regner katolikker med i de 18%, fordi de desværre blander voodoo ind i deres religionsudøvelse. Tallene er oplyst af landslederen af alle evangeliske kirker, Pastor Nazaire Hounkpadode.”

Per Hyldgaard tester her en dreng, som var totalt døv, men kunne høre efter den kristne forbøn.
Inviterede dansker

Gospel Outreach blev i 2012 inviteret til at holde den første kampagne i Benin af Pastor Nazaire Hounkpadode.

Han havde hørt om GO’s kampagner i andre vestafrikanske nabolande og ønskede at se den samme vækkelse i den ene by efter den anden i sit eget landet. Per fortsætter:
”Det interessante var, at GO blev inviteret til at holde en kampagne i byen Ouidah, uden at vi vidste, at det var stedet, som kaldes voodooens vugge.

Præcis i den by, på den plads, på den platform, hvor vi skulle holde kampagne, var det 20-års dagen, hvor præsidenten havde indviet nationen til voodoo – det sorteste af sort magi.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Desuden var Ouidah et af 4 steder, hvorfra tusindvis af slaver blev sendt afsted mod en dyster fremtid.

Stedet hedder ”Gate of no return”, og slaverne vidste, de aldrig ville vende tilbage til deres hjemland.

Åndeligt mørke

Da første aften, da kampagnen gik i gang, mærkede Per Hyldgaard et åndeligt mørke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Den første aften blev jeg hentet senere end aftalt, hvilket ikke er usædvanligt i Afrika. Grunden var, at pastor Nazaire var kaldt til borgmesterens kontor, for alle byens voodoo præster stod udenfor rådhuset og forlangte, at borgmesteren skulle aflyse kampagnen.

De fortalte, at siden en bestemt dato – som var starten af planlægningen af kampagnen, kunne de ikke komme i kontakt med deres ånder. De var helt klar over, at det var pga. kampagnen, der nu skulle begynde i deres by. Borgmesteren ringede til Nazaire, og de aftalte ikke at aflyse det på trods af voldsomme trusler.”
Per fortæller begejstret:

”Jeg prædikede og proklamerede navnet Jesus præcis på det sted, hvor præsidenten havde indviet nationen til Djævelen.

Men den aften blev det brudt, og mange mennesker blev frelst og udfriet fra mørke kræfter. Selv borgmesteren og hans kone kom første aften og gav deres liv til Jesus. Det blev en vild kampagne, som forandrede byen og brød åndelige magter over nationen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Menighederne i området voksede mellem 100 og 500%, og der blev startet 20 nye menigheder i og omkring byen”.

Mange tusinde deltager på Gospel Outreach’ kampagner. Her ses et billede af de mange deltagere i et møde fra den seneste kampagne i byen Glazoué i Benin.
Kamp forud

Den åndelige kamp havde været stor flere måneder forinden.

Godt 3 uger før selve kampagnen skulle begynde, blev alle officielle tilladelser fra regeringen trukket tilbage. Kampagnen skulle flyttes til en ny by, og man endte i byen Oiudah. Det var åbenbart Guds plan, at GO skulle til den by, for at Jesus kunne bryde forbandelsen, der var lagt over landet. De kristne i Benin siger, at efter kampagnen skete der et mærkbart åndeligt skifte i byen, men også i resten af landet.

Flere kampagner

Siden Ouidah har Gospel Outreach holdt 4 kampagner i Benin. Efter en 4 dages kampagne står nye pastorer klar til at starte menigheder, og der startes gennemsnitligt 11 nye, når GO er rejst hjem.

”Med den iver og længsel fra de kristne, og med ønsket om at landet skal blive en kristen nation i stedet for en voodoo nation, satser GO på Benin i 2018 og holder derfor 2 kampagner. Når landet er åbent for Jesus, gælder det om at ”høste så længe det er dag” og se mennesker blive revet ud af mørkets rige ind i lysets rige,” siger Per Hyldgaard.
AD/Henri