Evas hus i Hammerslag tirsdag

Eva Bertelsen fortalte om sin mirakuløse helbredelse for en hjernesvulst i Udfordringen (uge 36). Nu kommer Eva og Niels Aksels hus i DR-TVs ”Hammerslag” på tirsdag kl. 20.

Eva og Niels Aksel har for nylig købt et idyllisk stråtækket hus i Taps syd for Kolding. Til huset hører en stor grund på 4.000 kvm. Efter at de var flyttet ind, fortalte lokale folk dem, at selveste apostlen Ansgar omkring år 1000 her døbte de første kristne i vandløbet, som omkranser to sider af deres grund.

Navnet Taps menes at komme fra Dabs – dåb. Der blev bygget et lærehus til kristendomsundervisning på det sted, hvor kirken nu ligger med udsigt til åen. Den romanske kirkes skib, kor og apsis menes at være helt fra 1050-1250, mens det sengotiske tårn – som ses i baggrunden – kom til i 1400-1550. Det var også i Taps, at Kong Christian X i 1920 red over den gamle grænse ind i Sønderjylland, som havde stemt sig tilbage til Danmark.

Men hvad gav de for dette hus? Det skal de to ejendomsmægler-hold i Hammerslag dyste om på tirsdag.