Tyskland indfører et tredje ”køn”

Den tyske forfatningsdomstol har vedtaget, at tyskerne nu skal have tre valgmuligheder i kategorien ”køn”, når de udfylder fødselsattester.

Forfatningdomstolen har givet den tyske regering en frist indtil udgangen af 2018 til at udarbejde et forslag til nye fødselsattester. Ifølge domstolen skal et tredje køn være ”inter” eller ”diverse”.
Ifølge FNs Kontor for Menneskerettigheder betegner ”interkøn” fysiske kønstræk, der adskiller sig fra den gængse opfattelse af mænds og kvinders kroppe.

Interkøn kan forekomme som træk, der kan ses ved fødslen, noget som først viser sig i puberteten – eller noget, som kun kan opdages ved en kromosomundersøgelse.

Interkøn er altså et fysisk fænomen og dermed ikke et udtryk for seksuel orientering og kønsidentitet. FNs Kontor for Menneskerettigheder anslår, at mellem 0,1 og 1,7 procent af befolkningen fødes med interkønnede træk.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page