Flere jøder tror Jesus er Guds søn

– Det er glædeligt, at denne generation er åndeligt åben, siger Susan Perlman fra Jews for Jesus.

Traditionelt tror jøder ikke på Ny Testamentes budskab om, at Gud blev menneske i Jesus af Nazareth. Men ifølge en ny undersøgelse tror hver femte ”millennial-jøde”, at Jesus er Guds søn.

Det skriver CharismaNews.com om en undersøgelse, som Barna Group har foretaget for Jews for Jesus. Undersøgelsen ”Jewish Millennials: The Beliefs and Behaviors Shaping Young Jews in America”, viser, at 21 procent af jøder født mellem1984 og 1999 nu tror, at Jesus var ”Gud i menneskeskikkelse, som levede blandt mennesker i det første århundrede”. 28% af de adspurgte ser Jesus som ”en rabbi eller åndelig leder, men ikke Gud.”

Yderligere 42% af de jødiske millennials siger, at de fejrer jul.

Professor i jødiske studier ved Stanford University, Ari Kelman, er forbavset over resultaterne:
– Det ligner ikke de jøder, jeg kender. Men måske er det en ny type jøder, som vi aldrig har set før. Vi ved, at religion ændrer sig ligesom parametre for identitet, så hvorfor skulle vi så forvente, at forskellige generationer ser helt ens på samme sag? spørger han.

Mange kristne – ikke mindst de Jesus-troende jøder – er glædeligt overraskede over undersøgelsen.

– Der er tale om en åndelig generation, som er villig til at overveje, om Jesus kunne være Messias. Vi kan bare håbe på, at folk læser Bibelen med åbent sind, engagerer sig i kulturen og ser på mulighederne, siger Susan Perlman fra Jews for Jesus.