Skal kirkegængere i Texas til at bære våben efter masseskyderi?

Sidste søndag angreb en yngre mand kirkegængerne i baptistkirken i Sutherland Springs med et halvautomatisk våben. Manden dræbte 26 børn og voksne, mens 20 blev såret.

Tabstallet kunne have været langt højere, hvis ikke to bevæbnede civile havde konfronteret gerningsmanden. De fik ham drevet på flugt, så han kørte i grøften og døde under den efterfølgende biljagt.

Gerningsmanden beskrives som en hvid, 26-årig mand med en fortid i flyvevåbnet. Han blev smidt ud af flyvevåbnet i 2014, da en militærdomstol fandt ham skyldig i vold mod hustru og børn.

Det er også kommet frem, at manden tidligere havde haft en tilknytning til kirken, men havde mistet troen på Gud. Samtidig havde han en konflikt med sin svigermor, der dog ikke befandt sig i kirken sidste søndag.

Våben i kirkerne?

Hændelsesforløbet efter skyderiet får flere til at forudsige, at heller ikke dette seneste masseskyderi vil føre til ændringer i USAs liberale våbenlov.

”Det eneste, der kan stoppe en ond mand med et skydevåben, er en god mand med et skydevåben”, sagde den amerikanske interesseorganisation for våbenejere, NRA, efter skoleskyderiet i Connecticut i 2012, hvor 20 børn og 6 voksne blev dræbt.

Staten Texas’ justistminister har nu udtalt, at amerikanske kirkegængere burde bære våben, når de går i kirke. Det bakkes op af Republikaneren Ken Paxton, som mener, at kirkerne skulle sørge for, at nogle kirkegængere er bevæbnede eller – som alternativ – leje professionelle sikkerhedsfolk.

Ifølge lovgivningen i Texas må en kirkegænger gerne bære skjulte våben ind i kirkerummet – med mindre kirken forbyder det.

Præsident Trump har efter skyderiet udtalt, at problemet ikke er våbenloven, men derimod gerningsmandens psykiske tilstand.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page