Egypten: Kristne mødte præsidenten

– Det var, som om vi havde været bedste venner hele vores liv, sagde Johnnie Moore efter mødet med Abdel al-Sisi.

For første gang har evangeliske kristne haft et møde med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi.

Ifølge CBN News oplevede begge parter mødet som yderst positivt. Samtidig er mødet også af særlig betydning i en tid med stadig flere voldelige angreb mod Egyptens kristne minoritet.

Den kristne forfatter og Mellemøst-ekspert Johnnie Moore udtalte efter mødet:
– Sjældent har jeg været til et møde, som skulle have varet en time, men som fortsatte i tre timer med klar og autentisk kommunikation. Der var ingen barrierer. Det var, som om vi havde været bedste venner hele vores liv. Det var en historisk begivenhed, fastslår Johnnie Moore.

Fælles fjende

Mellemøsteksperten Joel Rosenberg, som var vært ved mødet, er enig i Moores vurdering.

– Jeg tror, det er begyndelsen på en historisk relation mellem en muslimsk arabisk leder og den evangelikale kristne bevægelse. Jeg må udtrykke det sådan: Jeg er forfatter af fiktionsbøger, og hvis præsident Abdel al-Sisi ikke fandtes, så var man nødt til at opfinde ham.

Jeg mener, at han er det, USA har ledt efter, når det gælder en allieret. Det er et folk, som ønsker en stærk, strategisk alliance med USA, og som siger til os: ”Jeg kæmper mod de samme folk, som I kæmper imod”, sagde Joel Rosenberg.

De to evangelikale ledere og Abdel al-Sisi bekræftede overfor hinanden, at de vil bekæmpe IS og islamisk ekstremisme.

Egypten – Guds folk

Moore tilføjede, at det er vigtigt ud fra et bibelsk standpunkt, at kristne arbejder på at få et godt forhold til Egypten.
”Vi kristne elsker Egypten, fordi Bibelen viser, at Gud har en stor kærlighed til Egypten. Det er ikke bare en generel kærlighed. Der er særlige vers og særlige profetier om Guds kærlighed, sagde Moore og nævnede Esajas Bog kapitel 19, hvor Gud kalder Egypten ”mit folk”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: