Kristne syriske flygtninge får sjældent asyl i Vesten

– Regeringens folk har en politisk korrekt fobi mod at blive kaldt anti-muslimske, mener den tidligere anglikanske ærkebiskop Lord Carey.

FN har svigtet, og britiske embedsmænd har prøvet at skjule diskriminationen, siger NGO.

Selv om kristne har været udsat for folkemord i årevis, afspejles det ikke i flygtningestatistikkerne: Kun 1,5 procent af de syriske flygtninge, som fik asyl i vestlige lande i 2016, var kristne.

Britiske embedsmænd har forsøgt at skjule de statistikker, som viser, hvordan ofre for folkemord – ikke mindst kristne – er blevet svigtet af både Storbritannien og FN, skriver Barnabas Fund.
– Det er chokerende adfærd både fra FN og britiske embedsmænd, siger Barnabas Fund’s Martin Parsons. Statistikkerne blev først offentliggjort, efter at USAs vicepræsident, Mike Pence for nylig kritiserede FNs svigt af forfulgte kristne.

Martin Parsons tilføjer: ”I 2005 tilsluttede FN sig tanken om nationernes ansvar for at beskytte borgerne mod folkemord og forbrydelser mod menneskeheden. Disse statistikker viser, at man har svigtet ynkeligt i den henseende. Kristne og andre minoriteter er blevet behandlet skammeligt af FN. Og Storbritannien har outsourcet sit eget ansvar på trods af gentagne indsigelser.”

Udsatte flygtninge

I USA var der kun 125 kristne blandt de 15.479 syrere, som fik asyl.

I Storbritannien modtog man over 8.000 flygtninge i 2015 og 2016, men kun 70 af dem var kristne, mens der var 22 yazidier.

De fleste af de flygtninge, som fik asyl, var sunnier, selv om Islamisk Stat i 2014 dræbte eller kidnappede 10.000 yazidier og dræbte kristne i tusindvis, skriver avisen Express.

Hvem registreres af FN?

Storbritanniens indenrigsministrerium kommenterede flygtningestatistikken i sidste uge:
– Vi er på det rene med, at vores program skal give prioritet til de mest udsatte flygtninge, som FNs højkommissariat har identificeret ud fra deres kriterier.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi samarbejder med UNHCR og andre partnere for at nå de grupper, som har tøvet med at lade sig registrere af frygt for diskrimination, og som ikke har været bekendt med deres muligheder. Disse grupper inkluderer alle religiøse minoriteter, forklarer ministeriet.

Mange kristne flygtninge har undladt at registrere sig i FNs flygtningelejre – eller har forladt lejrene – efter at have oplevet ny forfølgelse fra islamister på stedet. Derfor har de ikke fået hjælp gennem FN.

FNs indsats har slet ikke været god nok trods alle gode intentioner og løfter, mener mange kristne organisationer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Der sker ingenting. Den store frustration for kristne og alle andre lige nu er, at de bliver forrådt af de politiske magthavere. Det sagde William Hollander, som arbejder sammen med Open Doors i Irak til The Christian Post i oktober.

’Politisk korrekt fobi’

Den tidligere ærkebiskop af Canterbury, Lord Carey, kommenterede de kristnes situation i avisen The Telegraph i april 2017:
”Det er utrolig smerteligt at vide, at den konstante ’korsfæstelse’ af Mellemøstens kristne fortsætter. Her op til påske vil britiske skatteydere blive forfærdede over de politisk korrekte embedsmænds forudindtagethed, skrev den nu 81-årige Lord Carey.

Carey antydede, at regeringens medarbejdere har en ”politisk korrekt fobi mod enhver fare for at blive opfattet som antimuslimske”.

”De muslimske ofre for konflikten i Mellemøsten fortjener samme omsorg som ofre med minoritetsbaggrund. Men lige nu får de mere støtte end de minoriteter, som bliver angrebet af muslimske ekstremister”, skrev Carey.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tilbageholdt oplysninger

Barnabas Fund bad det britiske indenrigsministerium om oplysninger mht. flygtningenes trosmæssige baggrund i februar. Men selv om loven kræver, at der skal svares inden for 28 dage, skete det ikke.

Embedsmændene undskyldte sig eller undlod at svare på henvendelserne. Til sidst indgav Barnabas Fund en formel klage. Den 19. september sendte det særlige informationskontor (ICO)et formelt krav om frigivelse af informationen fra indenrigsministeriet inden for 35 kalenderdage.

Selv herefter kom informationen først i sidste øjeblik, efter at Barnabas Fund havde kontaktet immigrationsministeren og bedt ham sikre, at hans stab fulgte forskrifterne.

Den afslørende flygtningestatistik
Barnabas Fund har fået adgang til indenrigsministeriets statistikker over de syriske flygtninge, som UNHCR har anbefalet at give asyl i Storbitannien:
I 2015 var der kun 43 kristne, 13 yazidier og kun 1 shia-muslim ud af 2.637 flygtninge.
I 2016 var statistikken endnu værre: Ud af 7.499 flygtninge var der kun 27 kristne, fem yazidier og 13 shia-muslimer.
Man regner med, at de kristne udgjorde 10 procent af Syriens befolkning før krigen. På samme tid var der 1,5 % shiamuslimer og 70.000 yazidier i landet.