Befriende åbent

En gang imellem hører man noget, som man lige skal have en gang til. Var det virkeligt det, de sagde? Nej, det kan det ikke have været. Eller var det? Hmm, jo. Den er god nok.

Når man første gang lytter til Matt & Tobys nye album I Quit Church, skal man lige være sikker på, man har hørt rigtigt. Men den er god nok. Dette album tager livtag med nogle svære oplevelser med kirke og det at kæmpe med sin tro. Det er enormt troværdigt, og man bliver rørt af disse inderlige sange. Og umiddelbart efter og lige så klart leveret, er der smukke sange, som priser og ophøjer Gud. Sange som vidner om et liv i tro og tillid til en almægtig og evig Gud. Der er smukke og enkle arrangementer, som består af blot orgel, trommer og guitar. Akkompagneret af Matt og Tobys klare stemmer. Men skønt at lytte til. Der er mange rigtigt gode sange. En af disse er sangen Psalm 67; en næsten ordret gengivelse af salme 67.

På den måde står dette album virkeligt stærkt. Lige så virkelige deres dårlige oplevelser af kirke og præster er, lige så klart lyder Biblens ord. Matt & Toby skriver subjektivt om deres oplevelser i flere af deres sange på I Quit Church og fastholder samtidig Guds Ord som uforanderligt og sandt og værd at synge, trods deres omstændigheder.

Matt & Toby pakker ikke deres liv ind. Og det er i virkeligheden meget befriende. At mærke mennesker, som bare åbner deres liv uden at pakke det ind. Disse to fyre har virkeligt noget på hjerte og kan kun anbefales, også selvom man oplever at blive udfordret af deres direkte tekster.
Torben Schmidt