Bjarne Reuter genfortæller julenat

Bjarne Reuter har skrevet en genfortælling i børnehøjde, som fortæller om den første jul. Historien bygger på Bibelens fortælling om de vise mænd.

Bogens hovedperson er drengen Boaz fra Betlehem, der mister sin kat, og beslutter sig for at lede efter den. Men i skumringstimen er byen fuld af soldater og fremmede mennesker. Boaz finder dog sin kat, som har gemt sig under den onde kong Herodes’ bærestol, og skynder sig væk. I den mørke og gådefulde nat møder Boaz tre stjernetydere, som kommer på kameler. De fortæller, at de har fulgt et mærkeligt lys på himlen helt fra østerland til Betlehem. Boaz tager de fremmede med hjem til sin fars hus, hvor også en ung mand og hans gravide kone har fået lov til at sove.

Fortællingen er illustreret af Kamilla Wichmanns akvareltegninger. Hendes billeder er både humoristiske og mørke, men formår samtidig at spejle håb og undere i fortællingen.

Bjarne Reuter og Kamilla Wichmann: En nat i Betlehem
60 sider • 249,95 kr. • Bibelselskabets forlag