Jingle Bell Rock

En juleplade med et lidt rocket tvist, dog ikke hårdere end at de fleste kan være med.

Har du brug for noget ny julemusik efter at have hørt de samme juleplader år efter år? Så er der godt nyt: Denne plade med John Schlitt, den tidligere forsanger i Petra, som lukkede ned med pladen Farewell i 2005. (Herefter var de dog stadig på flere turnéer verden rundt inkl. Danmark, og John lavede også lovsangspladen II Guys from Petra sammen med Bob Hartman).

Han har fire andre soloplader bag sig. Den første, Shake, udgav han allerede i 1995 sideløbende med Petra. Af de 10 sange på denne juleplade, er seks af dem velkendte med nye arrangementer. Fire er nye.

Fans diskuterer stadig, hvem der var den ”rigtige” Petra-forsanger. De fans, der var med helt fra starten, foretrækker typisk Greg X Volz og hans bløde stemme. De fans, der kom til, efter at John erstattede ham i 1986 på pladen Back to the street, foretrækker John og den rock-nerve, hans stemme tilførte bandet. Uanset hvem man foretrækker, må This Means War (1987) og On Fire (1988) betegnes som nogle enestående albums i kristenrockens historie, begge med John Schlitt bag mikrofonen.

Denne juleplade starter med Petra-klassikeren Hallelujah Chorus, ikke en decideret julesang, men det går, selvom mange nok foretrækker den originale med Greg X Volz.

De kendte julesange slipper han rigtigt godt fra, især Do you hear what I hear, hvor bandet svinger fedt sammen.

Så er der fire julesange, jeg aldrig havde hørt før. Af disse slipper han bedst fra That Spirit of Christmas, som er et blødt R&B nummer, og What Christmas Needs to Be, som er et lige-ud-af-landevejen rock-nummer i stil med nyligt afdøde Tom Petty.

Alt i alt en god plade, som tåler at blive hørt flere gange.
Mark Hill


Artiklen fortsætter efter annoncen: