Åbenkirke i Herning fejrer 10 års jubilæum

– Vi bruger humor og veksler mellem salmer, pop og rock, siger præst Lars Bo Olesen.

Den 28. januar 2018 kunne Åbenkirkes 500 fast tilknyttede fejre jubilæum med festlige indslag. Det er nemlig 10 år siden, at to af Hernings frikirker fandt sammen i én kirke.

Målet var at skabe en moderne kirke, hvor folk kunne føle sig velkomne, selv hvis de ikke var vant til at sætte deres ben i en kirke.

Et moderne sprog

Ledende præst Lars Bo Olesen fortæller, at kirken i alle sine aktiviteter forsøger at kommunikere i et sprog, som folk forstår.

– I vores prædikener ved gudstjenesterne tager vi udgangspunkt i hverdagsagtige emner. Vi bruger humor, og i musikken veksler vi mellem salmesang, pop og rock, siger han.

Åbenkirke har også inviteret herninggenserne til koncerter med kunstnere som Bent Fabricius Bjerre og Stig Rossen. Der var også en heavy metalkoncert i 2008 med ekstra høj volumen, røgmaskiner og farvede projektører. I 6 timer pumpede heavybands mættede metaltoner ud i kirkerummet til 200 unge begejstrede koncertdeltagere.

– Det er første og eneste gang, jeg har arrangeret en heavykoncert i en kirke, fortæller Amir Rehman, som er professionel kulturiværksætter.

Jeg mener, at Åbenkirke lever op til navnet om at være åben. Den er rummelig og ikke selektiv i forhold til hvilken musik, den vil lukke inden for dørene, siger Amir Rehman.

Julehjælp til 1650 familier

Omkring 1650 udsatte familier har de seneste syv år fået julepakker med mad og gaver til børnene. Sammen med foreningen Herning Care har 110 frivillige fra Åbenkirke hjulpet med at indsamle og fordele julemad samt arrangere juleshowet i kirken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Herning Kommune har også bidraget med 76.000 kroner til Herning Cares julehjælp i 2017. Beløbet har rakt til at kunne fylde julemad i 150 af de i alt 500 julepakker, som er blevet delt ud i december.