Enorm kristen vækkelse i iranske huskirker

Ingen andre lande har procentvis så stor kirkevækst som det muslimske land Iran, siger faglig leder i Åpne Dører, Stig Magne Heitmann.

– Det er et mirakel, det som sker i Iran nu, siger Stig Magne Heitmann fra Åpne Dører.

I den islamiske republik Iran vokser kristendommen hurtigere end i noget andet land i verden.

Den nuværende politiske krise og de økonomiske udfordringer har ifølge den amerikanske netside CBN News ført til udbredt vrede mod regimet. Samtidig er der også en større skepsis overfor det muslimske præsteskab og islam.

– Gud arbejder i Iran, erklærer Mike Ansari.

Han er præsident for Heart-4Iran Ministries og siger til CBN News, at politisk uro skaber unikke muligheder for at dele Kristi kærlighed.

– Mange iranske kristne har vendt sig til os og spørger, hvad de skal gøre, siger Ansari.
Han siger, at med alle de negative nyheder om Iran, er det let at gå glip af den store historie om, hvad der virkelig sker i den muslimske nation.

– Jesus bygger sin kirke, Helligånden forvandler liv, og evangeliet er på vej, fastslår Ansari.

Verdens største kirkevækst

Faglig leder i Åpne Dører i Norge, Stig Magne Heitmann, bekræfter, at der foregår en vækkelse i Iran.

– Det er et mirakel, det som sker i Iran nu. Der er ingen andre lande i verden, som procentvis har en lige så stor kirkevækst, siger Heitmann til KPK. Han fortæller, at vækkelsen primært sker gennem husmenigheder.

– Ud over at mange i Iran bliver kristne, ser vi også, at mange iranere, som er flygtet fra landet, er kommet til tro på Jesus.
Ansari peger på, at Irans huskirker oplever en eksplosiv vækst, da mange iranere forlader islam til fordel for kristendommen.

– Jesus er i live, Han bevæger sig, Guds Ånd bevæger sig i Iran, og kirken vokser virkelig stærkt. Vi har aldrig før set en så uovertruffen vækst af en underjordisk kirke nogen steder, siger Mike Ansari.

Vigtigt satellit-TV

Heart4Iran Ministries beskriver sig som et ”ikke-politisk partnerskab af multinationale organisationer”, som samler omkring 86 forskellige missionsorganisationer i arbejdet for at tjene og velsigne folket i Iran.

I 2006 blev deres mediekanal, Mohabat TV, den første 24-timers kristne Farsi satellittv-kanal til at streame gospel-programmer til Iran.

– Kristne satellit TV-udsendelser til Iran har spillet en vigtig rolle i den underjordiske huskirkebevægelses succes. De trænger igennem de sikkerhedsspærringer, som regeringen sætter op, siger Mike Ansari.

En nylig undersøgelse foretaget af Heart4Iran Ministies viser, at omkring 16 millioner iranere i løbet af de sidste 12 måneder har set et eller flere af deres programmer på satellit-tv og mobiltelefoner.

– Det svarer groft sagt til omkring 20 procent af Irans befolkning, og det er et overvældende antal, siger Ansari.

Drømme og vidnesbyrd

Åpne Dører samarbejder med flere kristne satellit TV-kanaler i Iran, og Heitmann bekræfter, at disse, sammen med internettet, er et vigtigt virkemiddel til at sprede evangeliet i landet.

– Yderligere to andre faktorer er vigtige i Iran: At Gud åbenbarer sig direkte til længselsfulde mennesker gennem drømme og syner, og at nye kristne inviterer deres venner og deler personlige vidnesbyrd, siger Heitmann.
Den gruppe, som responderer mest på evangeliet er, ifølge både Ansari og Heitmann, de meget teknisk dygtige unge på 18-30 år.

– De er online, de følger verdens popkultur, de er meget engagerede, og de leder efter svar. De ønsker at være en del af noget større og finde en mening med livet, og de finder det i Jesus, siger Ansari.

– De iranske myndigheder siger nu selv, at det er i universitetsbyerne, at flest mennesker forlader islam og bliver kristne, siger Heitmann.

Forfølgelse

Det er ikke uden risiko, når iranske kristne deler deres vidnesbyrd. At konvertere fra islam til et andet livssyn er strafbart.

– Der er et enormt overvågningssystem i Iran, som følger med og ofte arresterer husmenighedsledere. De, som forlader islam, risikerer at miste studiepladsen, jobbet eller på andre måder blive forfulgt, siger Heitmann.

Iran har i mange år været på top ti på Verdensranglisten, som er det internationale Open Doors liste over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest. I år lå Iran på en 10. plads.

– Sandheden er, at iranske kristne lever i frygt. De kan ikke gå ud på gaden og dele deres nye tro med folk. De kan ikke fejre deres tro på et offentligt sted, og de lever i stadig frygt for gengældelse fra myndighederne. Det er derfor, vi ønsker, at folk rundt om i verden skal fortsætte med at løfte den forfulgte kirke i Iran op i bøn, siger Mike Ansari.

KPK