”Hvordan giver man en gave til Udfordringen?”

Ansvh. redaktør Henri Nisen

Sådan spurgte en læser i denne uge. I modsætning til de velgørende foreninger spørger vi normalt ikke om gaver – og får heller ikke mange. Heller ikke til avisens store missionsarbejde i Afrika, som ellers nok kunne trænge til det.

Jeg er selv opdraget med, at vi helst ikke snakker om penge. Og jeg har ofte krummet tæer, når en alt for velsmurt taler har brugt sin taletid på at presse os til at give – uanset hvor godt et projekt det ellers handler om.

”Gud elsker en glad giver”, citerer man gerne Skriften. Ja, men det betyder jo netop, at Gud elsker, når man giver af glæde – og ikke fordi man ikke kan slippe udenom.

Men da læseren ringede, sagde en kollega, at vi da egentlig også burde fortælle læserne, at Udfordringen faktisk har behov for økonomisk støtte. Vi havde et underskud i 2017 – og det er jo hvert år en udfordring at få Udfordringen til at overleve. Men det er mirakuløst lykkedes hvert år.

Og jeg mener virkelig ordet ”mirakuløst”, for der er altid kommet uventet hjælp – fx billigere trykning, billigere distribution, besparelser på lønninger, indtægt fra salg af jord til kommunen, eller ekstra abonnements-indtægter sidst på året.
”På Guds velsignelse beror alt”.
Men, jeg snakker igen udenom det varme emne…

Udfordringen har brug for din støtte

Hvis du KAN give noget, bør du overveje at give en gave til Udfordringen. Vi er et af de få medier, som fortæller de nyheder, som de verdslige medier overser.
Det er nemlig sådan, at medierne – måske bevidst – ignorerer nogle nyheder, som ikke anses for politisk-korrekte.

Det gælder især nyheder om de kristne vækkelser i verden; beretninger om personer, der oplever guddommelig helbredelse eller slipper ud af afhængighed og kriminalitet; nyheder om arkæologiske fund, der bekræfter Bibelens troværdighed; positive og saglige nyheder om Israel og jøderne, samt positive eller i det mindste neutrale nyheder om nogle af de personer og sager, som medierne har lagt for had – fx Trump, Putin, – eller modstandere af abort, dødshjælp og homo-vielser.

Nyhedsformidlingen i den vestlige verden er meget farvet af ateisme og kulturadikal tankegang. Den er ikke neutral.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Derfor er det nødvendigt at bevare alternative medier som Udfordringen, der kan fortælle det, man ellers ikke ser og hører om. En avis, som samtidig kan opmuntre læserne til at bevare troen og vokse i næstekærlighed og frimodighed.

Hvordan støtter man så?

Udfordringen er ikke en af de såkaldte ”paragraf 8-foreninger”, som kan modtage gaver med skattefradrag. Det skyldes at vi er en erhvervsdrivende fond.

Vi har overvejet at oprette en støtteforening, men har i stedet valgt den enkle løsning at henvise til Missionsfonden, som har oprettet et projekt, som støtter Udfordringen.
Dvs. at man kan give gaver med skattefradrag via Missionsfondens projekt ’5127 Udfordringen’ eller ’5984 Udfordringens Radio-mission i Afrika’ på konto nr. 9570 – 0006 139450. Husk navn, adresse og cpr-nummer, så Missionsfonden kan sørge for, at du får skattefradrag. Man kan i alt give op til 15.600 kr. pr. person årligt til velgørende foreninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hos Missionsfonden kan du også oprette et gavebrev. Det er en kontrakt, hvor man forpligter sig til at give et fast årligt beløb eller en fast procentdel af sin indkomst – fx til Udfordringen. Her kan hver giver få fradrag for op til 15 pct. af sin indtægt. Og man kan også testamentere en del af sin arv til Udfordringen gennem Missionsfonden.

Som mine venner i Afrika siger: Nu kender du vores behov. Så må Gud vise dig, hvad du skal gøre.