Roland Baker kommer til årets Awake

Årets Awake-konference kommer ikke til at gå stille for sig, og deltagerne vil få et nyt møde med Jesus. Det forventer konferenceleder Asbjørn Kristiansen, som har hørt mange vidnesbyrd om, hvordan menneskers liv er blevet forvandlet på de tidligere Awake konferencer.

Dr. Rolland Baker og hans kone, Heidi, med nogle af deres mozambiquiske familiemedlemmer.

Awake-konferencen løber i år af stablen for syvende år i træk i Kirken i Kulturcenteret i København, men det lå bestemt ikke i kortene, at konferencen ville blive til noget.
Det er faktisk et vidnesbyrd i sig selv, hvordan konferencen startede i Danmark. Det fortæller Asbjørn Kristiansen, som er præst og ansvarlig leder for konferencen.

Historien starter i 2011, hvor kirkens ledende præst, Jarle Tangstad, og Finn Jegård tager til et møde i Malmø med Randy Clark og Bill Johnson. Randy Clark rejser verden rundt for at manifestere Guds kraft og bringe vækkelse.

De to udsendinge ønsker at få Bethel-præsten, Bill Johnson, til Danmark, men Finn Jegård oplever Gud sige, at de skal invitere Randy Clark, fordi han bliver vigtig for nationen Danmark.

”Finn siger til Gud, at hvis det er fra Ham, skal det være naturligt, at han løber ind i Randy Clark. Sidste dag siger han til sin hustru, at det ikke var noget, for han er ikke stødt ind i Randy.

Lige inden de kører hjem til Danmark, går Finn hen mod toilettet med blikket rettet mod gulvet. Han er ved at gå ind i en mand, som også går med blikket i gulvet, og da Finn kigger op, er det Randy Clark.
Finn inviterer ham til at komme til Danmark for første gang,” fortæller Asbjørn Kristiansen.

Robby Dawkins startede en børnekirke da han var 12 år.
2 aflysninger banede vej

Finn Jegård og Randy Clark går ind i et rum og kigger på deres kalendere. Randy Clark kan først komme om tre år, men Finn Jegård insisterer på, at han skal komme næste år.

I samme øjeblik kommer Randy Clarks assistent ind og fortæller, at de netop har fået et afbud fra Asien – derfor kan Randy Clark pludselig komme til Danmark året efter.

Det første Awake finder sted i 2012, og en nat i Orlando, USA, inviterer Asbjørn Kristiansen og Jarle Tangstad Randy Clark til at komme igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi sad i flere timer, og det var fuldstændig umuligt, at han kunne komme igen året efter. Men så gentog det vilde sig endnu en gang: Randy Clarks assistent kommer ind og siger, at de netop har fået et afbud, så han igen kan komme til Danmark,” husker Asbjørn Kristiansen.

Derefter blev det fast, at Awake-konferencen bliver afholdt hvert år i København.

Tom Jones ses her ved et tidligere års Awake.
Ny kærlighed og tro

Visionen for Awake er, at mennesker må genfinde deres kærlighed til Jesus og få en fornyet tro.
Asbjørn Kristiansen fortæller, at mange mennesker har taget imod Jesus under konferencen, hvilket er det største vidnesbyrd, men det primære mål er, at de kristne deltagere oplever en opvågnen, derfor navnet ’Awake’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Når jeg lukker øjnene, forestiller jeg mig, at Gud sender en ny softwareopdatering, hvor vi kan blive holdt til ilden. At vi får et nyt møde med Jesus og på den måde bliver fornyet,” siger Asbjørn Kristiansen.
Det oplevede et hårdt trængt ægtepar, som henvendte sig til Inger og Asbjørn Kristiansen i Oslo.

Manden spørger, om de ikke har med Awake at gøre, hvorefter han fortæller, at han og hustruen har mistet tre babyer på grund af en genfejl. De kunne ikke finde ro og mening, og de tvivlede på, om Gud var til.

”De var ødelagte og forslået, så de tog til Awake for at prøve at redde det hele, fordi de håbede, at Gud vil møde dem der. Under en lovsang begyndte Gud at helbrede dem indeni, og da sangen var færdig, kunne de sige til hinanden, at de stadig har savn og ubesvarede spørgsmål, men al bitterhed og forvirring var forsvundet.

Det er jo en helbredelse af format, og det er også en af årsagerne til, at vi har Awake,” siger Asbjørn Kristiansen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Giv det videre

Han har også hørt mange historier om mennesker, som er blevet fysisk helbredt under konferencen. En af dem er en kvinde, som havde en diskusprolaps. Hun kunne intet og måtte derfor sidde hjemme og streame Awake.

”Hun sagde til Gud: ’Hvis du kan være der på konferencen, kan du også være her hos mig’, og hun blev fuldstændig helbredt, mens hun streamede. På et senere tidspunkt stopper hun ved en bænk, hvor en mand sidder med rygsmerter.

Hun fortæller, at hun selv har haft det sådan, men at Jesus har helbredt hende. Hun får lov at bede for ham, og han bliver helt rask,” fortæller Asbjørn Kristiansen.

Og spørger man ham, er det næststørste vidnesbyrd, når mennesker hører eller oplever noget med Jesus, som de selv går ud med til andre.

”Mit mål med Awake er, at vi skal have lyst til at praktisere, hvad vi har hørt, når vi går herfra.
For eksempel gik en kvinde til forbøn, og da Randy Clark rører hende, ryger hun i gulvet. Der tænker hun: ’Gud, hvis du kan bruge Randy, kan du også bruge mig’.

Da hun kommer tilbage til sin hjemby, beder hun for to vejarbejdere, som bliver helbredt. Det er kun et eller to døgn efter, hun tog fra Awake.

Nu har hun bedt for rigtig mange mennesker og set mange helbredelser,” fortæller Asbjørn Kristiansen.

Rolland Baker til Awake

Dette års Awake bliver afholdt d. 26.-29 april, og i år kommer to talere, som ikke har været med på Awake før.

Den ene er Rolland Baker, som er mangeårig missionær og gift med Heidi Baker. Sammen har de en tjeneste, der tager sig af over 12.000 forældreløse børn dagligt i Mozambique, og de har bygget tusindvis af kirker.

”Rollands peronlighed og trosliv er helt specielt, så vi får et møde udover det sædvanlige.
Han har gennemlevet mange ting, og han tager hvert møde som om, det er det sidste, han får lov til at holde. Han bringer noget helt unikt, han er teologisk stærk og mennesker oplever meget, når han betjener,” siger Asbjørn Kristiansen.

Dr. Rolland Baker har været angrebet af flere fysiske sygdomme, for eksempel en meget svær grad af demens, så han hverken kunne tage bad, tale eller genkende mennesker. Lægerne gav ham kort tid at leve i, men han blev fuldstændig helbredt.

Dawkins gør, som Jesus gjorde

Den anden nye taler er Robby Dawkins, som startede en børnekirke, da han var 12 år, og han har været ungdomspræst i mange år. Han er nu præst i egen kirke i en by i Illinois, og byens borgmester tilskriver kirken, at kriminaliteten er faldet voldsomt.

Gennem flere år har Robby Dawkins nemlig gået på gaden og vist Guds kraft gennem helbredelser, udfrielser og at mennesker mærker Guds nærvær.

Hans største fokus er at udruste kristne til at gå på gaden og gøre, hvad Jesus gjorde.
”Han har nogle vilde historier, og når han beder og betjener, er det en historie for sig. Han har så meget i sig.

Det er tre forskellige profiler, Awake får i år, for Tom Jones er hyrden og den mere faderlige type. Han kender Helligånden, og alt kan ske på et møde,” siger Asbjørn Kristiansen om årets talere.

Dr. Tom Jones har trofast været med på Awake i København de sidste syv år. Han rejser verden rundt med en passion for at se vækkelse, og at mennesker skal opleve Guds Faderkærlighed.

Forventningerne til årets Awake er nærmest garanterende høje hos Asbjørn Kristiansen.
”Der er ingen tvivl om, at hvis du kommer bare en lille smule åbenhjertet til konferencen, vil Gud benytte sig af den mulighed og give dig en enorm overraskelse.

Vi vil få et møde med Ham og blive udfordret voldsomt,” lyder hans håbefulde ord.