36 dødsdømt for kirkebombninger

Sct. Marks Cathedral i Kairo er en af de tre koptiske egyptiske kirker, som blev ramt af terrorbomber i 2016-2017.

En egyptisk militærdomstol har spurgt landets øverste muslimske domstole, om 36 personer skal have dødsstraf for deres rolle i tre kirkebombninger i 2016-2017.

Det skriver World Watch Monitor. Ifølge Reuters blev rettens forespørgsel refereret i den statslige tv-kanal den 10. april.

De anklagede er mistænkt for delagtighed i bombeangreb mod tre koptiske kirker, hhv. i Kairo i december 2016, samt i Alexandria og Tanta i april 2017. Ialt blev 70 dræbt og over 100 såret under disse bombninger.

Islamisk Stat hævder at stå bag alle disse angreb. To af de anklagede er blevet dømt for bombning af katedralen i Alexandria. Atten personer (otte kristne, seks forbipasserende muslimer og fire muslimske betjente) mistede livet, da en selvmordsbomber angreb udenfor katedralens port.

Ifølge Reuters har en advokat i sagen oplyst, at 11 af de 36 er blevet retsforfulgt in absentia. Militærdomstolen forventes at træffe den endelige afgørelse den 15. maj.

Det er angiveligt et krav, at retten kontakter stormuftien i sager om dødsdomme, selv om hans opfattelse ikke er bindende.

Foruden de 36 er yderligere 12 mænd blevet undersøgt i sagerne om kirketerror, men ingen af dem har fået dødsstraf.