Kina forbyder salg af bibler – og lover trosfrihed fire dage efter

Officielt har Kina religionsfrihed, men online bibelsalg gennem udbydere som JD.com, Taobao og Amazon er nu forbudt.

Kina præsenterede den 4. april et officielt ”hvidt papir” om religion, som garanterer ”beskyttelse” af religionsfriheden. Men bare fire dage forinden havde styret forbudt online salg af bibler.

Det skriver World Watch Monitor.

Den officielle politik, som beskrives i dokumentet ‘China’s Policies and Practices on Protecting Freedom of Religious Belief’, blev præsenteret af statens informationskontor på en pressekonference.

Forbuddet mod salg af bibler er det seneste eksempel på begrænsninger i trosfriheden, siden Kina indførte en ny lov i februar.

Ifølge Bernardo Cervellera fra AsiaNews, er det omtalte ‘whitepaper’ et udtryk for nytænkning i forhold til den marxistiske filosofi om religion som ”folkets opium”. Nu bliver Kina i stedet beskrevet som ”et multireligiøst land siden oldtiden”. Men regeringens nye dokument tilføjer en ”aktiv vejledning” med det formål, at religionerne ”tilpasser sig det socialistiske samfund”.

Man taler om en ‘sinicization’ (”kina-gørelse”) af religion, og under præsident Xi Jinping oplever både kristne, muslimer og buddhister øget pres fra staten. Det nye dokument omtaler fem religioner i Kina med 200 millioner udøvende ialt. Men uofficielt vurderes det, at der nu er over 200 millioner kristne i Kina, hvoraf flertallet hører hjemme i undergrundskirkerne.