Danmission åbner nyt kontor i Beirut – med 12 mio. kr. fra EU

Danmissions regionsrepræsentant i Mellemøsten Maria Lindhardt (tv) i samtale med Mireille Hamouche fra Danmissions syrisk-libanesiske partnerorganisation Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD). Fotograf Docu Logia

Den 10. april 2018 kunne generalsekretær i Danmission Jørgen Skov Sørensen klippe snoren til et nyt kontor i Beirut med plads til flere medarbejdere og hermed øget støtte til kirkerne og fredsarbejdet i regionen.

Den folkekirkelige udviklingsorganisation Danmission modtog for nylig 12 millioner af EU til en styrkelse af sit fredsarbejde i Mellemøsten – hvor Danmission begyndte at drive mission for mere end 100 år siden.

I forvejen har Danmission en strategisk partnerskabsaftale med Danida. Udenrigsministeriets Dansk Arabisk Partnerskabsprogram bakker ligeledes økonomisk op om Danmissions arbejde.

Pengene fra EU er øremærket fredsstabiliserende projekter i Syrien, Irak og Libanon, og at dirigere aktiviteterne fra Beirut giver rigtig god mening. En af de erfaringer, som Danmission har gjort sig i Mellemøsten gennem årene, er nemlig, at regionens lande er forbundne på en måde, vi ikke kender til i Europa.

Det handler om et stærkt kultur- og religionsfælleskab på tværs af landene, forklarer Maria Lindhardt, der som Danmissions regionale repræsentant for Mellemøsten og Nordafrika i Beirut.

”Det påvirker hele regionen, når vi fx har en Israel-Palæstina-konflikt, en krig i Syrien, og et Saudi-Iran-forhold, der også i årevis har været betændt. Og det er netop derfor, at Danmission sammen med vores partnere gør så meget ud af at samle folk på tværs. Det gør vi blandt ved at skabe trygge rammer for en konstruktiv dialog om problemerne”, siger hun.

”Når religionen er en del af problematikken, må den også nødvendigvis være en del af løsningen”.
Danmissions nye kontor ligger i Hamra, en populær bydel i det vestlige Beirut.