’SoldaterRekreation’ på KFUMs Soldaterhjem i Fredericia indviet

To soldater fra ”gammelvagt” klædt i historiske uniformer holder det røde bånd, mens borgmester Jacob Bjerregaard (tv), landsformand Jesper Hornstrup (midten) og oberst Søren Andersen klipper synkront for at markere indvielsen.
Foto: Leon Lindholm.

Borgmester Jacob Bjerregaard, oberst Søren Andersen og landsformand i KFUMs Soldatermission Jesper Hornstrup klippede fredag 6. april det røde bånd som officiel indvielse af de fire etværelses lejligheder til veteraner.

Der var et talstærkt fremmøde på soldaterhjemmet i Fredericia, da KFUMs SoldaterRekreation blev indviet.

De tidligere værelser er nu istandsat for 1,6 millioner kroner og opgraderet til fire lejligheder med bad og toilet. Desuden er det tidligere lille fælles tekøkken blevet omdannet til et stort fælleskøkken, så det nu er muligt for veteranerne at lave deres egen mad. Huslejen vil for de kommende veteraner være 2900 kr. om måneden.

Det røde bånd blev synkront klippet af borgmester Jacob Bjerregaaard, oberst Søren Andersen og landsformand Jesper Hornstrup. Efter besigtigelse af de nye lejligheder var der reception i Soldaterhjemmets samlingssal med taler og hilsner.

”Unikt arbejde”

”Jeg synes, det arbejde I gør, er unikt”, sagde borgmester Jacob Bjerregaard. ”Jeg bryder mig ikke om krig, og der har været perioder, hvor vi ikke har været gode nok til at tage os af vore veteraner.

I har været med til at gøre det forståeligt, hvad ’ar på sjælen’ betyder. Derfor er det vigtigt som kommune at arbejde sammen med jer som en stærk NGO”, sluttede borgmesteren.

Oberst Henrik Graven fra Hærstaben kommenterede på borgmesterens holdning til krig:
– Jeg tror ikke, der er nogen af os, der bryder os om krig, men engagement i verdens brændpunkter er ikke uden omkostninger. Og derfor er det en vigtig dag i dag, for her kan veteranerne gå i beredskabsområde.

Den lokale provst, Børge Munk Povlsen, fremhævede: ”Det er godt, at de kirkelige organisationer er opmærksomme på mennesker, der har det svært i livet. Soldaterhjemmene har gennem historien været et andet hjem for soldater, og jeg er ikke bange for at kalde KFUMs SoldaterRekreation for kirkens tilbud til veteraner”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Soldaterhjemsleder Bruno Kristoffersen har allerede en aftale med den førte veteran om indflytning.