LM-børnekonsulent og handyman fylder 50

Tidligere landmand, Tanzania-missionær, håndværker og nu børnekonsulent i Luthersk Mission, Kristian Larsen, Gistrup, fylder 50 den 28. april.

Kristian Larsen kører rundt til børnearbejdet i aktivitetsbilen ’Boblen’, som indeholder bl.a. et dukketeater og en hoppeborg.

Den kommende fødselar har siden april 2017 været ansat som børnekonsulent for Luthersk Mission i Vestdanmark. Sammen med sin familie bor han på et nedlagt landbrug i Gistrup syd for Aalborg. Herfra kører han blandt andet rundt med ”Boblen” – en stor varevogn med en hoppeborg, et oppusteligt telt, båludstyr og et dukketeater, der bruges til at fortælle børn om den kristne tro.
Han brænder for at fortælle evangeliet på en enkel og letforståelig måde for både børn og voksne, for som han siger: ”Hvis man taler om Gud, så børnene kan forstå det, så er der en god chance for, at vi alle sammen forstår det.”

Børn og mission

Kristian Larsen er uddannet landmand og født og opvokset i det nordjyske – på et landbrug mellem Nibe og Løgstør.
Fra 1997-2011 var han og hans kone, Berit, udsendt som missionærer i Tanzania, hvor de arbejdede med udgivelse og distribution af kristne bøger for Luthersk Missions forlag Soma Biblia. I 2008 oprettede parret børnebladet ”Twende”, som stadig udgives i Tanzania i dag som det eneste kristne børneblad i landet. Bladet indeholder interviews, tegneserier, konkurrencer og fortællinger om Jesus – og børnene elsker det!
Siden familien kom hjem fra Tanzania, har Kristian Larsen arbejdet som selvstændig med at oversætte fra swahili til dansk og har også haft sit eget håndværkerfirma. At han har hænderne skruet godt på, er til glæde på mange børnelejre, når der skal bygges bivuakker eller flikkes en kano sammen.
Ud over familiens egne børn Jonathan på 22, Johanna på 20 og Elisabeth på 17 har familien i nogle år været aflastningsfamilie gennem kommunen for tre børn, nu i alderen 14-17 år.
Da parret netop har fejret sølvbryllup, holdes fødselsdagen stille og roligt i familiens skød.