Tro er bedre end viden

Af Henrik Engedal

Selv om dette ikke gælder i alle livets forhold, så gælder det i sammenhængen mellem ånd, sind og krop. Den anerkendte hjerneforsker Dr. Caroline Leaf har igennem de seneste år vist, hvordan vores tanker hænger meget mere sammen med vores fysiske velvære og sygdomme, end vi hidtil har vidst.

Dr. Leaf er også kristen og forklarer, hvordan den nyeste forskning peger på, at alle de ting Jesus og Bibelen råder os til ift. tankemønstre, frygt, positivitet osv., faktisk nu dokumenteret har en meget stor effekt. Faktisk siger Dr. Leaf, at 75-98% af vores psykiske og fysiske sygdomme kommer fra vores tanker! Vildt, ikke?

Det er jo godt nyt for os, som prøver at leve efter Jesu vejledning til livet. Men hvad med dem, som ikke har haft denne viden før nu? De har måttet stole på, at Bibelens ord om disse områder er sande, selvom de ikke vidste det.

De har måtte basere deres handlinger på noget, som (endnu) ikke var bevist at have en gavnlig effekt for dem.

Og sådan er det med det åndelige – ja, faktisk hele livet. For Ånd, sjæl og krop hænger jo altså sammen. Fx: ”I tro fatter vi, at verden blev skabt ved Guds ord, så det, vi ser, ikke er blevet til af noget synligt.” (Hebr. 11,3) eller når Jesus siger, at vi ikke skal gå rundt og frygte noget, men have tillid til Gud. Eller de mange andre ting Jesus siger om, hvordan vi skal leve og tænke.

Vi ved ikke altid, hvornår videnskaben (som består af mennesker) finder ud af, at det faktisk er smart – eller om den overhovedet gør det. Videnskaben åbenbarer jo Guds skaberværk stykkevis.

Så i sidste ende handler det om, hvem vi tror og stoler på: Guds ord fra Bibelen eller den midlertidige viden vi har på det bestemte tidspunkt i verdenshistorien, som vi lever i.

Hvis Gud er skaberen, så giver det bedst mening at tro på hans vejledning, fremfor skabningens.


Artiklen fortsætter efter annoncen:(se fx. en TED talk video med Dr. Leaf her eller første del af en talkshowsvideo her)