Bech siger farvel

Siden 2007 har Johannes Bech varetaget de mange opgaver i den voksende nødhjælps- og missionsorganisation AKO – aktive kristnes omsorgsarbejde.

I fredags tog man afsked med ham ved en frokost på sekretariatet, Vardevej 106, Vejle. I 11 år har været en kompetent og afholdt forretningsfører, mens AKO voksede fra at arbejde primært i Østeuropa til også at yde hjælp på Sri Lanka og i Nepal. At varetage sådanne opgaver i en mindre organisation med begrænsede midler til rådighed kræver ‘sin mælk’, siger Søren Viftrup, som er formand for AKO.

– Over 100 nødhjælpstransporter er sendt afsted til henholdsvis Rumænien og Republikken Moldova.

– Store nødhjælps- og udviklingsprojekter er gennemført, og over hundrede kirker er plantet og i trivsel. Tsunami på Sri Lanka, jordskælv i Nepal, jordskred og oversvømmelser – har udfordret AKO. Sult og kulde-projekter i jule- og vintertiden, madpakker og julepakker, ovne, brændsel, tæpper. AKO’s 8 lokalforeninger og grupper, ca 150 frivillige og hundredevis af sponsorer – har alle har bidraget, og Johannes Bech har holdt styr på det hele, fortæller Søren Viftrup.