Endnu et ’mesterværk’ af Francine Rivers

Ny roman af den populære forfatter tager fat i barndommens traumer og deres påvirkning i voksenlivet.

Den kendte forfatter Francine Rivers har med sin nyeste bog – ”Mesterværket” – atter skrevet en medrivende bog.

Hun vender nu tilbage til sine rødder i kærlighedslitteraturen med denne uventede og forløsende kærlighedshistorie, en granskende fortælling, der minder os om, at Guds nåde kan forme selv de mest knuste blandt os mennesker til et ufuldkomment og dog betagende mesterværk.

Vi befinder os i Los Angeles, hvor vi følger bogens to hovedpersoner, der begge kommer fra to meget dysfunktionelle familier. Igennem bogen springer vi frem og tilbage fra nutid til fortid, så vi får et indtryk af deres forfærdelige opvækst og dermed en forståelse af, hvordan disse barndomstraumer påvirkede deres voksenliv.

Roman Velasco er i dag en succesfuld kunstner, der har alt, hvad man ønske sig – penge, kvinder, berømmelse. På overfladen ser alt godt ud, men i hans indre er der fyldt med et skræmmende kaos.

Hans dæmomer fra fortiden fylder så meget, at det synes at give ekko i gangene i hans tomme palæ og ud over den betagende udsigt over områdets bjerge. Roman forsøger at kæmpe imod disse dæmoner.

Han er en meget lukket person, som ikke knytter sig til venner eller stoler på nogen, da det kan giver hjertesorger. I dybeste hemmelighed drager han ud i byen om natten og maler graffiti på byens mure under navnet BRD – Fuglen. I samfundet er Fuglen en berygtet og ukendt graffitikunstner, som hvis han bliver fanget vil blive sendt i fængsel. Roman lever altså dette dobbeltliv, som kan risikere at ødelægge hans karriere.

Grace Moore har efter et katastrofalt ægteskab fået vendt op og ned på sit liv, og hun har lovet sig selv aldrig mere at lade kærligheden ødelægge sine drømme. Vi følger hendes kamp for at holde hovedet oven vande, ikke bare for sin egen skyld, men også for sin lille søn Samuel. Hun får arbejde som Romans personlige assistent. I starten er de begge meget tilbageholdende med at fortælle og vise nogle af deres skrøbelige sider, men som tiden går, bliver de begge nysgerrige efter at vide noget mere om hinanden. Langsomt begynder forskellige dele af begges fortid at passe sammen… indtil der pludselig sker noget helt uventet, som totalt ændrer retning for deres fælles forhold – og begges liv – for altid.

Francine Rivers bor i det nordlige Californien. Hun har som forfatter haft en succesfuld karriere i næsten tredive år. Hendes bøger har vundet adskillige priser blandt andet Christy Award og ECPA-guldmedaljen.
Traumer og tro

Francine Rivers har med denne bog forsøgt at skildre, hvordan traumatiske oplevelser i barndommen påvirker voksenlivet – hvordan det påvirker deres tanker og følelser som voksne. Kan disse mennesker overhovedet få et normalt liv? Kan to brudte mennesker finde helhed sammen? Med Kristus er alle ting mulige, men hvad hvis troen mangler?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den ene af bogens hovedpersoner kom til tro i en ung alder, men kristne er ikke perfekte. Livet igennem er vi i en åndelig kamp med en aktiv, snedig modstander: Satan. Francine Rivers ønsker at vise læserne, hvor let vi kan falde i fælder og blive forført af verden filosofier. Selv når vi er frelst af nåde, vil vi lide under konsekvenserne. Men Gud trøster os, elsker os og viser os vejen at gå igennem livet.

Bogens mandlige karakter, Roman, måtte lære det på den hårde måde. Nogle mennesker skal helt til helvede, før de kan se eller høre sandheden.

Francine Rivers:
Mesterværket
549 sider • 249 kr.
Scandinavia


Artiklen fortsætter efter annoncen: