Jonas og hans familie udsendes til ’verdens ulykkeligste land’

Fra sommeren 2018 er Jonas Norgaard Mortensen ansat som BaptistKirkens nye udsendte til Rwanda og Burundi.
Jonas og Hanne og deres tre børn på 6 til 16 år har tidligere besøgt Rwanda og Burundi. Jonas har baggrund i Apostolsk Kirke og er forfatter til flere bøger om menneskesyn og velfærd. Han kommer fra en stilling som direktør i et psykolog- og konsulentfirma. Han har været kommunikationschef i Krifa og arbejdet i Dansk Ungdoms Fællesråd. Familien boede i Mellemøsten under det arabiske forår.
– Det er meget glædeligt, at vi har kunnet tiltrække og ansætte en så stor kapacitet i vores kirkesamfund, siger formand Per Beck.
– Vi fandt, at Jonas og familien har mange kvalifikationer og forståelse for det arbejde, vi laver, og vi er overbevist om, at de vil blive en gevinst for BaptistKirken og vores partnere.
Jonas Norgaard siger selv: – Vi ser arbejdet som både et familieeventyr, en dannelsesrejse og et værdivalg for global retfærdighed og udvikling i en højere sags tjeneste. Det er en gave og opgave.
Familien bosætter sig i Rwandas hovedstad Kigali. Ansættelsen er toårig og er støttet af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling.
BaptistKirken har arbejdet i de centralafrikanske lande i snart 100 år. Siden folkemordene i 1993-94 har Rwanda under præsident Kagames stærke styre udmærket sig som et afrikansk udviklingseksempel, hvorimod Burundi fortsat lider under politisk og social uro. Burundi beskrives som verdens mest ulykkelige land.