Paraguay flytter sin ambassade til Jerusalem

Præsident Horacio Cartes håber, at ambassadeflytningen kan ske, inden hans valgperiode udløber til august.

Det sydamerikanske land Paraguay vil følge i sporet på USA og Guatemala og flytte sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Det sagde landets præsident, Horacio Cartes, ved et arrangement, der markerede fejringen af Israels 70 års fødselsdag.

I december anerkendte USA’s præsident, Donald Trump, officielt, at Jerusalem er Israels hovedstad og lovede at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Det er i skrivende stund uvist, om Donald Trump deltager i åbningen af ambassaden i Jerusalem, der efter planen vil finde sted på Israels uafhængighedsdag den 14. maj. Han har tidligere sagt, at han ikke vil deltage, men forleden sagde Trump, at han muligvis deltager alligevel.

Guatemala flytter sin ambassade til Jerusalem et par dage efter USA. Andre lande har også talt om at flytte deres ambassader, men mangler endelige vedtagelse, heriblandt Honduras. Det var også ventet, at Tjekkiet ville følge trop, men her afviste landets udenrigsministerium forleden, at det vil ske nu. I stedet vil man foreløbig nøjes med at flytte landets kulturcenter til Jerusalem. Tjekkiets regering vælger hermed at gå imod landets præsident, Milos Zeman, der har talt varmt for en ambassadeflytning. Han kaldte forleden de europæere, der er bange for ambassadeflytning, for ”nogle bangebukse”.

”Det er ikke pænt sagt. Men det er ærligt sagt”, sagde Milos Zeman.