Stort flertal vil straffe butikker, som sælger alkohol til unge

Syv ud af ti danskere ønsker et politisk indgreb mod butikker, som sælger alkohol til mindreårige.

73 procent af danskerne mener, at butikker, der sælger alkohol til unge under aldersgrænserne, helt skal miste retten til at sælge alkohol.

Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Blå Kors. Her erklærer 73 procent af danskerne sig ”enig” eller ”meget enig” i, at detailhandlen skal kunne fratages bevillingen i en periode, hvis de sælger alkohol til unge under 16 år og stærk alkohol til unge under 18.

På restauranter, cafeer og værtshuse har det længe været sådan, at man kan miste tilladelsen til at sælge alkohol, hvis man ikke overholder lovgivningen. Nu ønsker et stort flertal af danskerne, at de samme regler også skal gælde i detailhandlen.
Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre håber, at tallene kan få politikerne til at kigge på lovgivningen.

”Danmark er det land i Norden, hvor unge har lettest ved at få adgang til alkohol. Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at kontrollere og sanktionere de butikker, som sælger alkohol til mindreårige,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Alkohol og Samfund har for nylig lavet en undersøgelse, som viser, at 70 % af butikkerne sælger alkohol til unge under aldersgrænserne.