”TIME” mindes Billy Graham

En god ven sendte mig netop en mindeudgave af bladet ”Time” med en række yderst velskrevne artikler om Billy Graham’s liv og virke. Den er simpelthen journalistik, når denne er bedst.

Lidt lovlig amerikansk, men pyt, dog ikke mere forherligende, end at vi her oplever både hans succes i ca. 185 lande med omkring 215 mill. tilhørere (hvordan det end er regnet ud) og med ingen anden myndighed end Guds ord og den hyppige vending: ”Bibelen siger…”

Da jeg undrede mig over, at en Herrens tjener kunne feteres som en superstjerne tæt på mange præsidenter, Hollywood, store statsledere, diverse oliemilliardærer og kendte i showbiz, gav en ven mig dette ord: ”Gaver åbner et menneskes vej og fører ham hen til de store!” Ordspr. 18:16 (”A man’s gift makes room for him and brings him before the great!”)

En norsk ven sagde engang til mig: ”Der må være et eller andet, Gud bruger til at holde ham nede med, og som som vi andre ikke ser!”

Nævnte mindeudgave tegner da heller ikke et ensidigt glansbillede af B.G. Den beskriver fx hans nære venskab m. præsident Nixon og hans livs skuffelse og sorg, da den mørke side af Nixon blev afsløret i forbindelse med Watergate-skandalen og de famøse, offentliggjorte udskrifter af hans beskidte sprog fra det ovale værelse. B.G. kunne i sandhed sige, som Caesar sagde om en ven, der forrådte ham: ”Også du, min søn Brutus!”

At blive svigtet af sin måske bedste ven var nok med til at danne ham som en Kristi efterfølger uden at blive bitter. Han betragtede stadig Nixon som en ven, der var genstand for forbøn Hermed er han et eksempel for nogle af os andre, der har været gennem lignende skuffelser og ydmygelser i livet.
Han sagde, hvad alle længe havde kunnet se: ”Jeg véd, at mit liv snart er forbi. Jeg takker Gud for, hvad han har givet mig i dette liv. Jeg glæder mig til Himlen!”

Da jeg til en gammel skoleveninde i England sendte en video, hvor B.G. bl.a. taler om sit forhold til Jesus Kristus og til døden og livet efter døden, skrev hun tilbage: ”Den video har totalt ændret mit syn på Billy Graham!”

Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved


Artiklen fortsætter efter annoncen: